Cântăreţul spaniol Julio Iglesias va fi subiectul unui serial biografic după ce studioul Disney a obţinut drepturile asupra memoriilor scrise de fostul său impresar, care vor fi ecranizate într-un serial de televiziune de 13 episoade.

Compania Disney Media Distribution Latin America a obţinut drepturile asupra cărţii „Secretos confesables”, publicată în 2014 de Alfred Fraile, care a fost impresarul artistului timp de 15 ani. Cele peste 600 pagini de memorii, care prezintă aspecte ale vieţii cântăreţului spaniol precum relaţia cu fiii săi, cu femeile sau cu mafia vor fi adaptate pentru micile ecrane de Disney în colaborare cu compania Cinemat, cu sediu în Miami.

Julio Iglesias este cântăreţul spaniol cu cele mai multe discuri vândute la nivel naţional, 23 de milioane, şi cu un total de 350 de milioane de exemplare în întreaga lume şi având la activ 80 de albume editate în 14 limbi străine. Artistul, născut la 23 septembrie 1943 la Madrid, a suferit în 1963 mai multe fracturi la picioare şi o leziune la coloana vertebrală în urma unui grav accident de trafic, fapt care i-a curmat cariera de portar la echipa Real Madrid. În timpul recuperării la spital, el a învăţat să cânte la chitara pe care i-a dăruit-o un pacient şi şi-a reorientat viaţa spre lumea muzicii, o etapă ilustrată şi în filmul biografic „La vida sigue igual” din 1969.

Acum viaţa lui este ecranizată sub formă de serial, în cadrul mizei companiei Disney Media Distribution Latin America pentru serialele biografice, după realizarea unei alte producţii despre viaţa cântăreţului mexican Juan Gabriel.

Compania produce în prezent serialul „El Rey”, despre cantautorul mexican de mariachi Jose Alfredo Jiménez şi a obţinut drepturile de distribuţie ale serialului realizat de Amazon Prime Video, despre viaţa vedetei de fotbal argentiniene Diego Armando Maradona.