Papa Francisc a înființat o comisie care va alcătui o listă cu martirii creștini din zilele noastre, astfel încât aceștia să fie cunoscuții de lumea întreagă. Martirii sunt mai numeroși în zilele noastre decât în primele secole, a spus Papa, potrivit Reuters.

 

Comisia Vaticanului va studia uciderea creștinilor din zilele noastre și va încerca să facă o listă cu „toți cei care și-au vărsat sângele" în numele lui Hristos de la începutul secolului trecut până în prezent, a declarat miercuri Papa Francisc.

Prin intermediul unei scrisori, Francisc a mai anunțat că a dat această sarcină „Comisiei pentru noii martiri - martori ai credinței", un nou grup de lucru din cadrul departamentului Vaticanului care se ocupă de crearea sfinților.

Măsura are legătură cu anul jubiliar 2025 și urmează unei inițiative similare a Papei Ioan Paul al II-lea pentru Jubileul din 2000.

„Martirii sunt mai numeroși în zilele noastre decât în primele secole. Sunt episcopi, preoți, bărbați și femei consacrați, laici și familii, care, în diferitele țări ale lumii, cu darul vieții lor, au oferit dovada supremă a carității", a spus Francisc.

Într-un gest de apropiere față de alte biserici creștine, Papa a spus că noul comitet va căuta să documenteze crimele care implică „toate confesiunile creștine", nu doar pe cele catolice.

Francisc a mai anunțat că toți creștinii persecutați vor fi comemorați printr-o slujbă ecumenică în timpul Jubileului din 2025.