Roger Federer se implică în lupta împotriva noului coronavirus. Elveţianul a donat un milion de franci elveţieni, circa 940.000 de euro. Şi Angelina Jolie a donat 1 milion de dolari pentru alimente destinate copiilor care ar putea fi afectaţi de criza provocată la nivel mondial

Roger Federer a donat un milion de franci elveţieni în lupta cu Covid-19 Pe reţelele de socializare, campionul Roger Federer a anunţat că, împreună cu soţia sa Mirka, a donat un milion de franci elveţieni pentru „cele mai vulnerabile familii din Elveţia".

„Această contribuţie este doar un început. Sperăm că şi alţii ni se vor alătura pentru a ajuta şi mai multe familii aflate în nevoie. Împreună, putem depăşi această criză!", a spus tenismanul elveţian. Roger Federer, în vârstă de 38 de ani şi câştigător a 20 de turnee de Grand Slam, este acum pe locul 4 în clasamentul ATP, îngheţat din cauza pandemiei.

Angelina Jolie a donat 1 milion de dolari organizaţiei No Kid Hungry, pentru alimente destinate copiilor care ar putea fi afectaţi de criza provocată la nivel mondial de pandemie.

„Începând din această săptămână, peste un miliard de copii nu mai merg la cursuri, pentru că au fost întrerupte din cauza coronavirusului", a declarat Jolie într-un comunicat emis E! News.

„Mulţi copii depind de îngrijirea şi hrana primite la şcoală, inclusiv 22 de milioane de copii din America, ce au nevoie de sprijin în ceea ce priveşte asigurarea alimentelor", şi-a explicat aceasta gestul. Actriţa în vârstă de 44 de ani, emisar special al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al ONU, a donat în ultimii ani mai multe milioane de dolari unor programe caritabile.

Jolie nu este singura vedetă de la Hollywood care şi-a demonstrat generozitatea în această perioadă de încercări. Fundaţia Rihannei a donat 5 milioane de dolari eforturilor rapide de stopare a răspândirii coronavirusului. Arnold Schwarzenegger a donat 1 milion de dolari Frontline Responders Fund, care se ocupă de aprovizionarea cu echipamente medicale.

Cuplul Ryan Reynolds - Blake Lively a anunţat că va dona 1 milion de dolari unor organizaţii din SUA şi Canada care se ocupă de combaterea foametei. Iar Kylie Jenner, membră a clanului Kardashian, a donat 1 milion de dolari pentru cumpărarea de măşti chirurgicale şi costume speciale pentru medici.