Cele cinci membre ale trupei britanice Spice Girls plănuiesc să se reunească anul viitor pentru a înregistra un program special de televiziune și a lansa un album compilație, potrivit tabloidului britanic The Sun.

Surse apropiate trupei au confirmat ziarului că Melanie C (Melanie Jayne Chisholm) a avut o serie de „convorbiri secrete” vara aceasta, care au dus la un angajament din partea tuturor componentelor de a se reuni, pentru prima dată din 2012. „După cum stau lucrurile, vor lucra împreună la o serie de proiecte, care includ un album (de compilații) și un program de televiziune pentru a aduce un omagiu trupei Spice Girls. Tabloidul menționează că elementul cheie al reuniunii tuturor membrelor pentru acest nou proiect a fost un acord din partea Victoriei Beckham, cunoscută ca Spice „Posh”, ea fiind cea care până acum se opunea „reîntâlnirii”. Nașterea celui de-al doilea copil al lui Geri Halliwell și bătălia juridică în care s-a transformat divorțul lui Mel B (Melanie Janine Brown) au contribuit la reînnodarea prieteniei dintre membrele trupei, notează ziarul.

Melanie Brown, Melanie Chisholm, Geri Halliwell, Emma Bunton şi Victoria Beckham sunt fetele fenomen care au făcut furori în anii ’90 în lumea muzicii. În 1994 au înfiinţat trupa Spice Girls, iar în anul 1996 urcau pe primul loc în topurile muzicale din 30 de țări cu single-ul „Wannabe”. Succesul de care s-au bucurat cele cinci fete a fost asemănat chiar cu cel al trupei The Beatles. În anul 2000, după șase ani de succese, Spice Girls au lansat albumul „Forever”. În 2007, trupa și-a anunțat, la o conferință de presă la Londra, reîntoarcerea și lansarea unui turneu mondial. Cele cinci fete și-au confirmat oficial despărțirea în 2008. Spice Girls au urcat ultima oară pe scenă, în 2012, la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra.