Anunţatul protest al Ligii Studenţilor Social-Democraţi Bihor faţă de promovarea, de către senatorul democrat-liberal Petru Filip, a proiectului de desfiinţare a locurilor cu taxă de la universităţile de stat a eşuat deoarece la ora şi adresa indicată nu s-a prezentat nici măcar unul dintre membrii organizaţiei. La o zi după ce şi-au făcut cunoscute intenţiile revoluţionare, aceştia au aflat că, de fapt, Petru Filip nu mai are de două săptămâni cabinet parlamentar în Oradea.

Liga Studenţilor Social Democraţi Bihor (LSSD Bihor) intenţiona să depună, ieri, o jerbă la biroul senatorial al democrat-liberalului Petru Filip, din Cantemir, pe motiv că acesta ar contribui la "îngroparea învăţământului de stat superior, prin propunerea legislativă de modificare a Legii Educaţiei Naţionale". Atâta doar că la ora anunţată niciunul dintre studenţii social-democraţi nu a mai catadicsit să apară la locul cu pricina, singurii prezenţii fiind slujbaşii din presa locală. "Colegii mei au fost în jur de 12.30 la cabinetul senatorial şi au văzut că acolo sunt saltele. Aşa că au decis să mute locul protestului la sediul PDL Bihor din Parcul Traian. Astfel că 40 de studenţi social-democraţi s-au adunat în faţa sediului PDL, unde au depus o jerbă şi au pus scrisoarea deschisă în cutia poştală", susţine liderul TSD Bihor, Emilian Pavel. Cu toate acestea, social-democraţii au omis să anunţe presa scrisă locală de modificarea locului protestului. E adevărat însă că nici senatorul bihorean nu anunţase în prealabil electoratul din colegiul pe care îl reprezintă că îşi închide cabinetul unde îşi susţinea audienţele şi că se mută într-un spaţiu nou, aflat, în prezent, în curs de amenajare.

Studenţii social-democraţi i-au transmis senatorului PDL o scrisoare deschisă în care avertizează că în cazul în care proiectul său de modificare a Legii Educaţiei Naţionale va fi aprobat, Universitatea din Oradea riscă să se desfiinţeze din cauza reducerii substanţiale a fondurilor.