Scandalul iscat în cadrul Consiliului Judeţean Bihor cu privire la finanţarea pârtiei de la Vârtop ia amploare cu fiecare şedinţă în parte, provocând grave perturbări în procesul de vot.

Disputele au dus la crearea a două tabere, pe de o parte consilierii PD-L şi PSD, care şi-au făcut un scop din a-l susţine pe primarul de Nucet, iniţiatorul acestui proiect, pe de altă parte, grupurile PNL şi UDMR, care încearcă să găsească şi alte variante pentru dezvoltarea zonei Vârtop. Printre primii beneficiari ai unui astfel de proiect sunt chiar unii consilieri judeţeni, care şi-au achiziţionat aici, în ultima perioadă, terenuri. Astfel, atitudinea consilierului PD-L Ştefan Seremi, cel care a susţinut cu cea mai mare înverşunare cofinanţarea pârtiei de la Vârtop, este pe deplin "justificată", în condiţiile în care acesta are aici teren. Potrivit declaraţiei de avere din data de 23 iunie a.c., act postat pe site-ul CJ Bihor, Seremi deţine la Vârtop un teren intravilan, în suprafaţă de 476 mp. Terenul a fost achiziţionat în cursul anului 1999, respectiv în 2007.
Chiar dacă susţinerea lui Seremi pentru acest proiect părea justificată prin apartenenţa politică a primarului de Nucet, Costel Sîrghie, membru PD-L, înverşunarea lui pentru finanţarea pârtiei de la Vârtop a mers atât de departe, încât a pus în balanţă chiar şi interesele judeţului.

Pentru a-şi atinge scopul, în ultimele două şedinţe ale CJ Bihor, Seremi a boicotat toate materialele de şedinţe, refuzând, împreună cu colegii de partid şi de la PSD, să voteze orice proiecte de hotărâre, chiar dacă în joc erau sute de milioane de euro care ar fi venit la bugetul judeţean.