Adrian Severin a spus, ieri, la ieşirea de la DNA, unde a dat o declaraţie în dosarul în care este cercetat, că procurorii fac o verificare a contabilităţii sale de europarlamentar, precizând că banii pe care i-a dat firmelor româneşti de consultanţă erau din contul său de eurodeputat.

Europarlamentarul Adrian Severin s-a prezentat, ieri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a dat o declaraţie în faţa procurorilor în legătură cu noile acuzaţii în dosarul de corupţie. La ieşirea din sediul DNA, Severin a declarat că anchetatorii anticorupţie fac o verificare a contabilităţii sale, în legătură cu banii pe care îi primeşte de la Parlamentul European. Adrian Severin a precizat că banii pe care i-a dat firmelor româneşti de consultanţă proveneau exclusiv din contul său de eurodeputat şi că nu a lucrat cu bani proveniţi din alte forme ale bugetului Parlamentului European. El a mai arătat că deşi putea opta pentru firme de consultanţă franceze sau belgiene, le-a ales pe cele româneşti pentru a dovedi că şi acestea au experienţă şi pot face o treabă la fel de bună ca şi cele străine în acest domeniu. Întrebat de ce a venit ieri la DNA şi dacă a depus noi documente în apărarea sa, Adrian Severin a spus că el nu se apără în faţa procurorilor anticorupţie, ci colaborează cu aceştia pentru efectuarea unei cercetări corecte. Surse judiciare au declarat că Adrian Severin a fost chemat pentru a da o declaraţie după ce recent i s-au adus la cunoştinţă noi infracţiuni pentru care este cercetat în dosarul de corupţie. Potrivit surselor citate, Severin le-a spus anchetatorilor că nu doreşte să facă vreo declaraţie la acest moment şi că va colabora cu aceştia pentru a aduce de la Parlamentul European documentele necesare anchetei.

Procurorii DNA au extins cercetările în cazul europarlamentarului Adrian Severin, fiind acuzat, pe lângă luare de mită şi trafic de influenţă, şi de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, pentru a înlesni unor persoane apropiate obţinerea pe nedrept a sumei de 436.663 de euro din bugetul Parlamentului European.