Un milion de lei pentru CET Oradea

Secretarul general al PD-L Bihor, Mircea Matei, a anunţat că Guvernul a alocat un milion de lei pentru CET Oradea. "S-a uitat faptul că Guvernul Tăriceanu nu a plătit ani la rând subvenţiile pentru combustibil sau a plătit mai puţin. S-au făcut valuri că Guvernul Boc nu a alocat bani pentru CET Oradea. Acum s-a alocat un milion de lei. Chiar dacă suma primită nu este mare, va diminua din împrumutul pe care municipalitatea intenţionează să-l facă pentru ca CET să treacă peste perioada de iarnă", a precizat Matei. Acesta a ţinut să menţioneze că, deşi democrat-liberalii sunt în opoziţie în Consiliul Local Oradea, sunt în alianţă cu orădenii. Secretarul general al PD-L Bihor şi-a motivat afirmaţia dând ca exemplu fondurile alocate pentru plata lucrărilor efectuate anul trecut la şoseaua de centură, precum şi semnarea de către ministrul Vasile Blaga a acordurilor de finanţare pentru câteva proiecte ale municipalităţii orădene. Pe de altă parte, Matei a criticat conducerea Primăriei Oradea pentru că, în loc să atragă finanţare extrabugetară pentru proiectele aflate în derulare sau pe care intenţionează să le pună în aplicare, apelează la împrumuturi. "Tot timpul se plâng că nu au bani, dar nu sunt în stare să atragă fonduri", a mai menţionat Mircea Matei.

 

Tichete pentru cetăţenii de etnie romă

Democrat-liberalii bihoreni susţin că PSD continuă campania murdară. Mai exact, secretarul general al PD-L Bihor, Mircea Matei, susţine că, în zona Giriş - Sânnicolau - Cefa - Mădăras, social-democraţii ar fi împărţit oamenilor, în special cetăţenilor de etnie maghiară, tichete marcate cu Gallup, în valoare de 10 lei. "PSD încearcă prin orice mijloace să şantajeze şi să cumpere voturi, dar de ce le este frică nu scapă. De 22 mai rămân doi, iar de Moş Nicolae, Geoană ia bătaie", a menţionat Matei. Pe de altă parte, democrat-liberalul consideră că "ne aflăm într-o situaţie foarte efervescentă", ultimele evenimente de pe scena politică fiind "interesante". Acesta susţine că vina pentru anularea dezbaterii dintre principalii candidaţi la preşedinţie o poartă liderul PSD şi staff-ul său, deoarece au constatat că "Mircea Geoană are o problemă la o confruntare în cinci", motiv pentru care au fost invitaţi şi candidaţii PRM şi PNG, Corneliu Vadim Tudor, respectiv George Becali. "Aşteptăm cu mare interes să vedem dacă mâine (n.r. - azi) se va prezenta la dezbatere", a mai adăugat Matei.

 

Va fi sau nu dezbatere?

Directorul IPP, Violeta Alexandru, a anunţat, ieri, la finalul negocierilor dintre staff-uri, că toţi cei trei candidaţi - Traian Băsescu, Mircea Geoană şi Crin Antonescu - au confirmat participarea la dezbaterea de azi, care va atinge nouă teme de interes general. Violeta Alexandru, director IPP, a declarat că în cadrul întâlnirii staff-urilor de campanie s-au pus la punct detaliile privind organizarea dezbaterii dintre primii candidaţi la alegeri. Ea a precizat că dezbaterea, aşa cum a fost gândită, va permite candidaţilor să îşi prezinte viziunea cu privire la câteva teme ce le vor fi comunicate, dar şi să răspundă interactiv întrebărilor celorlalţi. În plus, candidaţii vor fi supuşi unui şir de întrebări cu privire la temele alese spre dezbatere. Dezbaterea va începe la ora 19.00 şi va dura două ore. Violeta Alexandru a ţinut să-i asigure pe toţi cei trei candidaţi care au şi confirmat participarea că vor avea un timp de dezbatere echilibrat împărţit, pentru a comunica electoratului opiniile şi ideile pentru mandatul de preşedinte, pe temele propuse. Moderatorul dezbaterii va fi jurnalistul Robert Turcescu, care a precizat că sunt nouă teme de interes general, de la starea agriculturii la reforma morală a societăţii româneşti.