Amenzi pentru toate partidele
După ce i-a avertizat pe candidaţii din colegiile uninominale orădene să respecte locurile de afişaj electoral şi să-şi ridice afişele plasate ilegal pe domeniul public al municipalităţii, Primăria Oradea a început să aplice amenzi. Potrivit primarului Ilie Bolojan, contravenienţii provin dint toate cele şase partide angrenate în lupta electorală. "Am aplicat sancţiuni tuturor partidelor şi le vom aplica în continuare", a declarat Bolojan. Acesta a precizat că a solicitat Poliţiei să-şi exercite competenţele şi să pună în aplicare hotărârile Consiliului Local privind publicitatea stradală la nivelul municipiului, inclusiv cea sonoră. Amenzile aplicate au fost în valoare de 300 lei pentru candidaţi, respectiv de 500 lei pentru partide.

Referendumurile şi activităţile artistice, interzise la secţiile de votare
Biroul Electoral Central a decis că organizarea şi desfăşurarea referendumurilor, a activităţilor cultural-artistice şi sportive sau difuzarea de materiale vor fi interzise în data de 30 noiembrie, pe durata votării, în zona de protecţie a localurilor de vot, precum şi în sediile acestora. Decizia a fost adoptată în urma unei solicitări a Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, privind "asigurarea unui climat de normalitate pe timpul desfăşurării votării". BEC precizează în documentul adoptat că decizia este obligatorie pentru toate autorităţile, instituţiile publice şi organismele cu atribuţii în materie electorală, precum şi pentru toţi competitorii electorali.

Contestaţia PRM, respinsă de Curtea Constituţională
Curtea Constituţională a decis, ieri, că Ordonanţele de modificare a Legii electorale sunt constituţionale, respingând astfel excepţiile ridicate în procesul în care PRM a solicitat anularea Hotărârii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale. Curtea de Apel Bucureşti aprecia, în motivarea deciziei din 28 octombrie prin care a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu unele texte de lege din ordonanţele de urgenţă privind organizarea alegerilor, la cererea PRM, că textele criticate sunt constituţionale.