"PSD se află într-o lipsă acută de idei"

Candidatul PD-L Bihor în colegiul uninominal IX, Octavian Bot, consideră că acuzele potrivit cărora moţiunea de cenzură depusă de democraţi-liberali reprezintă o tentativă de amânare a alegerilor demonstrează lipsa acută de idei şi imaginaţie a PSD.

"Prostia merge mai departe şi se vorbeşte de un blat al PD-L. Dacă este să vorbim în aceşti termeni, am putea spune că PSD face de patru ani un blat în toată regula în Parlamentul României", a declarat Octavian Bot. Acesta i-a mai acuzat pe social-democraţi de ignoranţă, deoarece, potrivit Constituţiei, Guvernul al cărui mandat încetează în urma retragerii de către Parlament a încrederii acordate îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern. "Aşadar, alegerile ar fi organizate şi gestionate de actualul Guvern, conform prevederilor constituţionale", a mai precizat candidatul democrat-liberal. Bot consideră că tot lipsa de idei politice e responsabilă pentru declaraţiile liberalilor şi social-democraţilor referitoare la o alianţă între PD-L şi PRM. Potrivit lui Octavian Bot, motivul pentru care cele două partide susţin moţiunea de cenzură este faptul că ambele fac parte din opoziţie şi reacţionează ca atare în cazul majorării salariilor cadrelor didactice.

PD-L cere demisia lui Ţîrle

Democrat-liberalii, nemulţumiţi de modul în care Consiliul Judeţean a direcţionat banii către primăriile bihorene, solicită PNL să-i retragă sprijinul politic lui Radu Ţîrle. De asemenea, PD-L îi cere preşedintelui CJ Bihor să-şi dea demisia.

Consilierul judeţean Gavrilă Ghilea a declarat că localităţile conduse de primari PD-L au fost sărite de conducerea CJ Bihor la împărţirea banilor sau sumele primite sunt mult mai mici comparativ cu cele conduse de primari UDMR sau PNL. "Sunt primării în Bihor al căror venit e aproape zero. Ce se va întâmpla cu ele? Se vor închide? Cred că acesta este ultimul buget pe care îl va mai împărţi actuala putere", a afirmat Ghilea, adăugând că proiectul de hotărâre privind rectificarea de buget la Consiliul Judeţean le-a fost înmânat cu cinci minute înainte de începerea şedinţei. "Să terminăm cu aceste jocuri care nu fac bine nimănui, nici măcar celor care împart banii", a mai menţionat fostul vicepreşedinte al CJ Bihor. Mai mult, acesta a acuzat conducerea administraţiei judeţene că nu a luat în considerare propunerea venită din partea PD-L privind adoptarea unui acord de principiu prin care CJ să se angajeze că va cofinanţa proiectul de construire a pârtiei de schi de la Vârtop, motiv pentru care Nucetul ar putea pierde finaţarea din partea comunităţii europene. "În campania electorală ne-am bătut cu cărămida în piept că dezvoltarea turismului reprezintă o prioritate. Probabil problema e că acolo este primar PD-L. Nu-mi dau seama cum putem să pierdem un proiect de o asemenea anvergură", a adăugat Gavrilă Ghilea.