S-au distribuit ştampilele şi timbrele pentru alegeri
Ministerul Internelor şi Reformei Administrative a distribuit prefecturilor şi Ministerului Afacerilor Externe ştampilele şi timbrele autocolante pentru buletinele de vot de la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. De asemenea, Autoritatea Electorală Permanentă a încheiat distribuirea către prefecturi a broşurilor cu actele normative privind alegerile parlamentare. Secretarul de stat în cadrul MIRA, Victor Paul Dobre, a atenţionat reprezentanţii Guvernului în teritoriu că fotografierea sau filmarea buletinelor de vot şi a copiilor de pe listele electorale este interzisă, iar un anunţ în acest sens va trebui afişat la intrarea în secţiile de votare.

Studenţii, îndemnaţi să se prezinte la vot
Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Uniunea Studenţilor Maghiari din România, Centrul pentru Educaţie Democratică şi Consiliul Tineretului au lansat, zilele trecute, o campanie naţională prin care îi îndeamnă pe tineri să voteze la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Astfel, în 15 centre universitare vor fi postate, în două limbi, 4.000 de afişe. De asemenea, au fost lansate şi două site-uri (www.anosr.ro/votează şi www.diakjog.ro) cu informaţii referitoare la procesul de vot. ANOSR a solicitat, săptămâna trecută, ministrului Educaţiei, Anton Anton, să acorde studenţilor două zile libere - 27 şi 28 noiembrie - pentru ca aceştia să poată participa la alegerile din 30 noiembrie.
Ministerul Educaţiei a recomandat universităţilor ca, în măsura în care există cereri din partea studenţilor, să îşi flexibilizeze programul de studii pentru a le da acestora posibilitatea să ajungă în localităţile de domiciliu pentru alegerile din 30 noiembrie, arătând că o astfel de măsură i-ar ajuta pe studenţi să se informeze asupra candidaţilor din circumscripţiile electorale aferente şi să voteze. La alegerile parlamentare din 30 noiembrie cetăţenii pot vota doar în localităţile în care au domiciliul stabil.