Preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, a anunţat pe pagina sa de Facebook că a câştigat un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean şi a transmis mulţumiri pentru încredere celor care l-au votat.

 

Rezultatele din Bihor nu sunt încă finale, având în vedere situaţia din Săcueni, unde diferenţele dintre cei doi candidaţi, Boros David (ATM) şi Beres Csaba (UDMR), sunt infime, voturile fiind renumărate. Cu toate acestea, victoria lui Ilie Bolojan nu este pusă la îndoială. De altfel, încă de luni după-amiaza, acesta a postat un mesaj de mulţumire pe pagina sa de Facebook pentru cei care l-au votat, confirmând, totodată, rezultatele după adunarea a 99% din voturi. Astfel, procentele pentru funcţia de preşedinte al CJ Bihor sunt următoarele: Ilie Bolojan (PNL) - 57%, Cseke Attila (UDMR) - 19%, Aurel Mohan (PSD) - 15,5%, Ciprian Blejan (AUR) - 4%. Pentru listele de consilieri județeni, procentele sunt: PNL - 51%, UDMR - 20%, PSD - 18%, AUR - 5%.

„Mulțumesc tuturor celor care mi-au acordat votul de încredere și în aceste alegeri! Respect pentru bihoreni! Mulțumesc tuturor candidaților liberali, colegilor și voluntarilor care au susținut campania electorală. Votul bihorenilor s-a bazat, în mare măsură, pe proiectele care au fost realizate în acești ani în județul nostru. Mulțumesc echipei din Consiliul Județean, colegilor, partenerilor noștri și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestor proiecte. Continuăm împreună să ținem Oradea și Bihorul pe drumul cel bun”, le-a transmis Ilie Bolojan susţinătorilor săi.

PSD are cei mai mulţi primari

Până în acest moment, la nivel naţional, PSD are 1.566 de primari, PNL 1.052, UDMR 195. Un număr de 40 de mandate de primari sunt ale unor candidați independenți, potrivit rezultatelor parțiale de marți, ora 16.00, anunțate de BEC.

PSD are 1.566 de primari (52,62%), PNL 1.052 (35,35%), UDMR 195 (6,55%). 40 de mandate de primari sunt ale unor candidați independenți.

AUR are 29 de mandate de primar (0,97%), Dreapta Unită 26 (0,87%), Alianța electorală PSD-PNL 22 (0,74%).

Europarlamentare, rezultate parțiale

Alianța PSD-PNL a obținut la europarlamentare, potrivit datelor parțiale publicate de BEC (marți, la ora 16.00) 48,65%, AUR 14,95%, iar Dreapta Unită 8,64%. UDMR are 6,52%, Partidul SOS 5,04%, iar candidatul independent Nicu Ștefănuță 3,06%.

Ceilalți competitori nu au obținut numărul de voturi pentru a trece pragul electoral.

Cifrele sunt rezultate din centralizarea proceselor verbale din 19.790 secții de votare, din totalul de 19.870 de secții de votare.

Debusolare la USR

Viitorul Alianței Dreapta Unită va fi decis de viitorul președinte și viitoarea conducere a USR, spune, marți, purtătorul de cuvânt al formațiunii, Ionuț Moșteanu.

„Va fi decizia noii structuri de conducere. Noul președinte cu noul Birou Național vor propune Comitelului Politic continuarea acestei alianței sau vor propune o nouă alianță”, spune purtătorul de cuvnt al USR, Ionuț Molșteanu.

USR a participat la alegerile din 9 iunie alături de PMP și Forța Dreptei în Alianța Dreapta Unită.

Cătălin Druilă a demisionat din funcția de președinte al USR din cauza rezultatelor slabe obținute de Alianța Dreapta Unită.