Manifestaţie a candidaţilor POL

Candidaţi şi membri ai Partidului Oamenilor Liberi, în frunte cu Mircea Jacan, candidat la fotoliul de primar, şi cu Orlando Balaş, cap de listă la Consiliul Local, s-au adunat luni în faţa Primăriei Oradea înarmaţi cu pancarte. Ulterior, ei „au ocupat” sala de şedinţe a CL Oradea.

15 persoane s-au strâns în faţa Primăriei ieri în jurul orei 11.00, fiecare având câte o pancartă. Printre mesajele care se puteau citi se numără: „Stop demolărilor!”, „Nu ne dărâmaţi casele!”, „Vrem piste pentru biciclete!”, „300 de străzi aşteaptă asfaltarea!” „Primăria nu este SRL” etc. După câteva minute, aceştia au intrat în clădirea primăriei, fătă pancarte, îndreptându-se spre sala de şedinţe a Consiliului Local. „Am venit aici pentru a-i cinsti pe înaintaşii noştri români şi maghiari, dar şi pentru a-i cinsti pe cetăţenii de astăzi ai Oradiei, care vor să se bucure de Oradea aşa cum este ea, să se bucure de Oradea care îşi păstrează identitatea”, a declarat Orlando Balaş, adăugând că „POL a venit pentru a aduce simbolic problemele orădenilor din stradă, iar dacă POL va ajunge în Consiliul Local vom încerca, cu ceilalţi consilieri, să găsim soluţiile care se potrivesc cel mai bine cu posibilităţile reale ale orădenilor”. „Casa noastră este Oradea şi dorim ca schimbarea clasei politice să înceapă din Oradea”, a afirmat Mircea Jacan. Adrian Oegar a promis că POL nu va face alianţă cu niciun alt partid: „Singura alianţă pe care o vom face este cu orădenii”. Kante Meister a reamintit că POL luptă pentru conservarea centrului istoric al Oradiei şi împotriva obligării proprietarilor să-şi supraînalţe clădirile.

 

Fundaţie pentru alegerile din 2024

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, s-a aflat luni la Oradea pentru a-i susţine pe cei 54 de candidaţi ai partidului în alegerile locale, printre care Traian Bodea – candidat la şefia Consiliului Judeţean, şi Daniel Pop – candidat la fotoliul de primar al Oradiei.

„Vreau să puneţi fundaţia pentru alegerile din 2024. Îmi doresc să fim şi în Bihor, şi în toată ţara, în consiliile judeţene, în cele locale, să avem primari, viceprimari. Noi am pornit de la zero aleşi locali. E important să avem candidaţi cunoscuţi şi care au proiecte serioase, nu contra cuiva, ci pro ceva”, a declarat Victor Ponta în cadrul întâlnirii pe care a avut-o ieri dimineaţă în amfiteatrul Cetăţii Oradea cu candidaţii partidului. El a precizat că, în aceste alegeri locale, Pro România este o alternativă la cele două partide vechi, care, de 30 de ani, conduc România în diverse forme şi formule. „Sunt destul de mulţi oameni care spun că nu mai vor să voteze cu PSD-ul, dar, din păcate, am constatat în ultimul an că şi PNL-ul are aceleaşi defecte. USR-ul a pornit ca partidul care o să revoluţioneze, o să lupte, dar s-au predat. Cred că cei de la USR stau în fiecare seară şi îşi fac cărţi de vizită cum o să fie ei în guvern cu PNL-ul. Cu Pro România am dorit să construim o alternativă la cele două partide vechi, care de 30 de ani, conduc România în diverse forme şi formule”, a spus Ponta.

Fostul prefect Claudiu Pop a reamintit că, în mandatul premierului Ponta, s-au pus bazele construirii Autostrăzii Transilvania şi 60 de ha de teren au fost transferate către municipiul Oradea pentru a se înfiinţa Parcul industrial II. „Vă îndemn să aveţi curajul de a spune pe faţă lucrurile care nu s-au făcut bine. Iar după alegeri, în consiliile locale, puteţi face orice alianţe doriţi. Am încredere că veţi alege să faceţi parteneriate benefice pentru interesul comunităţii”, le-a transmis Ponta candidaţilor.