Noul manager public al municipiului Oradea, Mihai Jurca, va ocupa, provizoriu, funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie la Aeroportul Oradea. El îl înlocuieşte pe Gheorghe Răcaru, care a renunţat la poziţia ocupată până acum.

În şedinţa de marţi, 15 decembrie, a Consiliului Judeţean Bihor, a fost aprobată componenţa noului Consiliu de Administraţie al Aeroportului Oradea, al cărui mandat, provizoriu, expirase. Noul CA va avea un mandat de patru luni. Noua componenţă este, de fapt, aceeaşi, cu excepţia reprezentantului Primăriei Oradea, care, potrivit protocolului încheiat în 2019, ocupă şi funcţia de preşedinte al CA. Propunerea Primăriei, pentru care CJ Bihor, administratorul aeroportului, şi-a dat acordul a fost Mihai Jurca, noul manager public al municipiului. Acesta îl înlocuieşte pe Gheorghe Răcaru, fostul manager al Blue Air, care a anunţat că nu mai vrea să continue colaborarea cu aeroportul.

 

Au aprobat colaborarea pentru „un judeţ curat”

Consilierii judeţeni au aprobat, marţi, protocolul de colaborare pentru un judeţ curat încheiat între CJ Bihor, Instituţia Prefectului, ADI Ecolect, Garda de Mediu şi IPJ Bihor.

Printre obiectivele acestui protocol se numără colectarea selectivă a deșeurilor, identificarea zonelor de depozitare ilegală a deșeurilor și ecologizarea acestora cu prioritate și menținerea curățeniei prin elaborarea unui plan de acțiune și control a faptelor de încălcare a prevederilor legislației de protecție a mediului; identificarea contravenților și sancționarea acestora; monitorizarea permanentă a zonelor de competență a fiecărei instituții.

Responsabilitățile Consiliului Județean Bihor în cadrul acestui protocol sunt următoarele:

amenajarea de puncte de colectare a deșeurilor în fiecare zonă din județul Bihor; amenajarea infrastructurii de depozitare a deșeurilor în zonele turistice din județul Bihor;

amenajarea de zone pentru colectarea deșeurilor inerte în toate UAT-urile din județul Bihor; colaborarea cu primăriile pentru punerea în practică a prevederilor protocolului;

desfășurarea unei campanii de comunicare cu privire la scopul și obiectivele protocolului.

Protocolul de colaborare a fost votat de toţi consilierii judeţeni. Reamintim că, în prezent, se află în dezbatere publică un proiect de Regulament pentru întreţinerea drumurilor.