Piramida lui Bolojan prinde viaţă
Ilie Bolojan îşi va vedea şi un alt vis realizat: piramida din curtea interioară a Primăriei. O imensă piramidă de sticlă va fi ridicată în mijlocul unei clădiri monument istoric, construită la începutul anilor 1900. Chiar dacă aspectele estetice ale unei astfel de construcţii au fost trecute cu vederea, administraţia liberală a ignorat şi aspectul financiar şi utilitar al unei astfel de investiţii. Construcţia va adăposti un spaţiu pentru public cu tejghea lungă, care va asigura concomitent 34 de posturi de relaţii cu publicul şi încă 50 de locuri de aşteptare. La demisol, sala de consumaţie va avea o capacitate de 76 de locuri, cu anexe pentru preparare şi depozitare, grupuri sociale etc. Lucrările vor fi executate de către firma Abed Nego Com SRL şi se vor ridica la 1,3 milioane lei, fără TVA.

Înfrumuseţarea oraşului, cu mari sacrificii
O investiţie benefică pentru Oradea este, în opinia actualului primar, Ilie Bolojan, şi amenajarea realizată pe Bulevardul Dacia. Aici se vorbea iniţial de executarea unor lucrări de înfrumuseţare a intrării în Oradea, care ar fi însemnat doar înlocuirea unor arbuşti uscaţi şi aducerea de pământ vegetal. Costurile iniţiale date publicităţii se situau în jurul sumei de 200.000 lei. În final, întreaga amenajare a însemnat defrişarea zonei prin scoaterea tuturor arborilor şi arbuştilor, înlocuirea tuturor bordurilor, aducerea de pământ vegetal, montarea de instalaţii sanitare, dar şi amenajarea unui sens giratoriu. Chiar dacă ieri, Bolojan a refuzat să pună la dispoziţie informaţii referitoare la costurile finale ale întregii investiţii, calculele făcute indică valori de 920.000 lei, adică de aproape cinci ori mai mari.

Pasaj reabilitat
Municipalitatea orădeană şi-a exprimat dorinţa de a demara lucrările de reabilitare a Pasajului T. Neş, care, în prezent, din cauza gabaritului, este prevăzut cu anumite restricţii de circulaţie. Au fost luate în considerare trei variante, două dintre ele fiind prea costisitoare. Astfel, proiectul de realizare a unui pasaj subteran ar costa bugetul 13 milioane lei, iar cel suprateran - 11,5 milioane lei. Cum municipalitatea nu dispune de aceste sume, a decis ca pasajul să fie supus unui proiect de reabilitare, care va costa 3,1 milioane lei. Termenul de execuţie va fi de şase luni.