Noi impozite de la anul
În cursul acestei zile, executivul orădean va posta pe site-ul Primăriei proiectul de hotărâre privind taxele şi impozitele aferente anului 2010. În cursul lunii iulie, va fi organizată o dezbatere publică privind noul nivel al taxelor şi impozitelor ce vor fi percepute începând cu anul viitor. Apoi, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Oradea de la sfârşitul lunii iulie, va avea loc aprobarea proiectului, urmând ca, pe parcursul anului, să mai aibă loc unele rectificări ale taxelor locale. Nu vor fi majorate impozitele pe clădiri, dar, în schimb, vor fi instituite noi taxe speciale, cum ar fi: taxa pentru clădirile nerenovate şi pentru neîntreţinerea lor; taxe pentru barurile de noapte.

Lucrările pe Calea Clujului, spre final
Pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a Căii Clujului, municipalitatea a alocat în acest an 6, 6 milioane de lei. Până pe data de 15 august a.c., firma Drumuri Orăşeneşti are obligaţia să predea toate lucrările de asfaltare a celor patru benzi, precum şi a trotuarelor. În plus, executivul orădean doreşte să extindă intersecţia de la Calea Clujului şi strada Ogorului. În acest sens, a achiziţionat o suprafaţă de 80 mp de la o persoană particulară pe terenul căruia se va face o nouă bandă pentru autoturismele ce vin de pe strada Ogorului şi fac viraj dreapta spre Cluj. Municipalitatea a achiziţionat terenul cu 300 euro/mp.

Spaţii verzi pentru firmele private
Municipalitatea orădeană intenţionează să predea spre întreţinere toate spaţiile verzi din oraş unor firme private. Un prim exemplu este spaţiul verde de la sensul giratoriu de pe strada Nufărului şi Ogorului. Aici firma Lotus a plantat gazon şi a amenajat spaţiul verde folosind şi piatră. Investiţia efectuată de cei de la Lotus s-a ridicat la suma de 10.000 de eruo, o sumă un pic exagerată, în condiţiile în care vorbim de doar 1.300 mp. Chiar şi aşa, acest aspect nu reprezintă o problemă pentru executivul local în sarcina căruia a căzut doar obligaţia asigurării accesului la apă.

Parcul Seleuş, în plin proces de amenajare
Lucrările de amenajare a Parcului Seleuş se află în toi. Firma RER s-a angajat, pe cheltuiala sa, să viabilizeze terenul şi să îl niveleze. Au fost scoase pietrele de mormânt, iar osemintele au fost şi ele mutate, astfel că s-a putut trece la amenajarea viitorului parc în suprafaţă de 1,5 ha. Pentru cele 1,5 ha, firma RER a alocat suma de 15.000 eruro. În continuare lucrările de trasare a aleilor vor fi executate de firma Selina. Aici municipalitatea va amenaja şi un spaţiu pentru joacă, unul pentru recreere şi unul pentru câini. În ce priveşte lucrările de plantare de copaci, acestea vor demara abia la toamnă. Potrivit estimărilor făcute de conducerea municipalităţii, lucrările vor fi finalizate într-o lună şi jumătate.