Trei parcuri noi în Oradea
Pentru şedinţa Consiliului Local Oradea din 16 martie, municipalitatea orădeană a pregătit trei proiecte de hotărâre privind preluarea unor terenuri ale unor culte şi amenajarea aici a trei parcuri şi zone de agrement. Primul obiectiv vizat este fostul Cimitir Seleuş. Aici Parohia romano-catolică Seleuş deţine în proprietate 7.348 mp teren, care va fi cedat Primăriei Oradea, în schimbul altei suprafeţe. Acest teren, la care se adaugă alţi 8.000 mp ai municipalităţii va fi amenajat într-un parc. Totodată, o porţiune din noua zonă de agrement va fi alocată şi pentru plimbarea câinilor. De asemenea, terenul de 24.000 mp din Parcul Olosig aflat în proprietatea Episcopiei Greco-Catolice va fi şi el predat Primăriei Oradea pentru 20 de ani pentru a fi transformat într-un parc. În schimb, municipalitatea va oferi sprijin financiar căminului de bătrâni pe care episcopia îl construieşte aici. Tot pentru o perioadă de 20 de ani, au fost predaţi 11.300 mp situaţi pe Dealul Ciuperca. Şi acest teren se află în proprietatea Episcopiei Greco-Catolice, aici urmând să se amenajeze simbolic Drumul Calvariei.

Colaborare pentru salubrizarea Crişului Repede
De asemenea, municipalitatea a încheiat un protocol cu Direcţia Apelor Crişuri pentru asigurarea salubrizării cursului Crişului Repede. Până acum, reprezentanţii Apelor Crişuri au motivat lipsa de preocupare în asigurarea curăţeniei Crişului prin lipsa de fonduri. Chiar dacă adunau gunoaiele de pe Criş, Eco Bihor, administratorul haldei, le percepea taxă. Municipalitatea a încheiat zilele trecute un protocol cu Eco Bihor prin care depozitarea deşeurilor din cursul apei să se facă gratuit.

Dezinteres pentru parcarea de pe Independenţei
Parcarea subterană de pe strada Independenţie nu pare să stârnească interesul pentru investitori. Până ieri la ora prânzului, un singur investitor a cumpărat caietul de sarcini şi nu fuseseră înregistrată nicio ofertă. În cazul în care la licitaţie nu se prezintă nimeni, aceasta va fi reluată, dar administraţia locală a decis şi "îndulcirea" anumitor prevederi din caietul de sarcini. Dacă nici la a doua strigare nu se va prezenta nimeni, se va lua decizia construirii în leasing, pe bani privaţi, iar dacă nici această soluţie nu va fi viabilă, din banii municipalităţii se va încerca amenajarea acestei parcări.