Democrat-liberalii nu oferă garanţii
Chiar dacă nu au fost de acord să preia un tronson din drumul de centură pentru a-l finanţa cu bani de la bugetul local, reprezentanţii PD-L Bihor nu pot să ofere garanţii că vor obţine sprijinul lui Berceanu pentru alocarea de la bugetul Ministerului Transportului a sumelor necesare continuării investiţiei. Reprezentanţii PD-L spun că executivul are o strategie greşită în abordarea ministrului Transporturilor. "Niciodata un ministru nu o să-ţi dea bani când spui că o să faci tu şi că iei şi un credit", a declarat Mircea Matei, secretar executiv al PD-L. Mai mult, Matei acuză conducerea Primăriei că s-a grăbit atunci când a venit cu propunerea de a lua creditul de 10 milioane de lei pentru drumul de centură, înainte să fi epuizat toate mijloacele pentru a convinge Ministerul Transporturilor să aloce bani şi pentru Oradea. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, este aşteptat în Bihor în cursul zilei de vineri, 20 martie. "Vom purta discuţii ca între colegi şi îi vom explica domnului ministru de ce este important că, aşa cum centura Aradului se face din fonduri de la minister, şi centura municipiului Oradea trebuie să beneficieze de aceeaşi finanţare", a mai adăugat Matei.

Se pregătesc de alegeri
Democrat-liberalii se pregătesc de alegeri, atât la nivelul organizaţiei Oradea, cât şi la nivelul filialei bihorene. Ieri, a fost anunţat calendarul alegerilor interne. Pentru desemnarea organelor de conducere la nivelul PD-L Oradea sunt programate alegeri în data de 28 martie, la Filarmonica de Stat, iar noua conducere a PD-L Bihor va fi desemnată pe 3 aprilie, evenimentul urmând să aibă loc la Casa de Cultură a Sindicatelor. Până în prezent, pentru şefia organizaţiei Oradea şi-a anunţat candidatura doar consilierul local Nicuşor Lepădatu, termenul limită până la care candidaturile mai pot fi înregistrate fiind luni, 23 martie. În schimb, CV-urile pentru şefia PD-L Bihor pot fi înregistrate între 20 şi 27 martie, iar pentru celelalte funcţii, până în ultima zi a acestei luni.

Noi rude la CJ Bihor
Pentru a treia oară consecutiv, reprezentanţii PD-L cer demisia preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor. După ce Ţîrle şi-a angajat soţia la instituţia pe care o conduce, democrat-liberalii au arătat săptămâna trecută că sora acestuia ocupă, din 1 martie, un post la Direcţia de Evidenţa Populaţiei, iar acum au lansat ideea că o altă rudă este angajată la CJ Bihor. "Aşteptăm să-şi dea demisia în cazul în care se dovedeşte că domnişoara sau doamna Luminiţa, angajată la CJ, e verişoara sau nepoata soţiei sale. În aceste condiţii, Ţîrle nu mai prezintă nicio garanţie morală", a mai declarat Mircea Matei.

Audienţe la Marghita
Senatorul Cseke Attila anunţă că vineri, 20 martie, va ţine audienţe, între orele 13:00 şi 15:00, la biroul parlamentar din Marghita, Calea Republicii nr. 2, la sediul UDMR.