Social-democraţii bihoreni îşi aleg preşedintele

Cei aproximativ 650 de delegaţi care se vor afla azi la Conferinţa Judeţeană a PSD Bihor de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea îşi vor exprima votul doar pentru noul preşedinte al filialei şi pentru membrii noului Consiliul Judeţean. Celelalte funcţii de conducere ale PSD Bihor vor fi alese de membrii CJ la prima şedinţă a acestui for de conducere. La competiţia dintre senatorul Ioan Mang şi consilierul judeţean Mihai Bar sunt aşteptaţi să participe preşedintele PSD Victor Ponta şi vicepreşedinţii Ecaterina Andronescu şi Valeriu Zgonea. Ambii pretendenţi la fotoliul de preşedinte al filialei se declară încrezători în victorie. Reamintim că ultimele alegeri din cadrul PSD Bihor, desfăşurate în luna aprilie a anului 2005, au fost câştigate de Mihai Bar, după organizarea a două tururi de scrutin, Bar beneficiind de sprijinul celor care votaseră în primul tur cu Alexandru Retegan şi reuşind astfel să-l depăşească pe Gheorghe Sârb. Bar a fost înlăturat de la conducerea filialei în urma rezutatelor dezastruoase obţinute de social-democraţi la alegerile locale din 2008.

 

Asistenţă juridică gratuită pentru pensionari

Preşedintele PC Oradea, Rareş Gherai, a anunţat că organizaţia pe care o conduce, dar şi filiala judeţeană, în colaborare cu Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului, a demarat o campanie de strângere de semnături pentru blocarea legii care vizează reducerea pensiilor. Potrivit lui Gherai, până acum au semnat 140 de pensionari din Bihor, aceştia dorind să acţioneze Statul în instanţă. "În perioada următoare, vor fi iniţiate patru acţiuni în instanţă, simultan, cu scopul hotărât de a bloca actul legislativ prin care Guvernul Boc decide, abuziv, scăderea pensiilor cu 15%: două sesizări împotriva Ordonanţei de reducere a pensiilor la Curtea Constituţională şi două acţiuni în baza Legii Contenciosului Administrativ la Curtea de Apel Bucureşti. În cazul în care rezultatul va fi unul nefavorabil, FACIAS va formula împotriva Guvernului o sesizare la Parlamentul European şi CEDO", a menţionat Rareş Gherai. Acesta a adăugat că pensionarii care doresc să solicite asistenţă juridică gratuită sunt aşteptaţi la sediul PC, din incinta salonului Dacia, de lângă Biserica cu Lună sau pot suna la nr. de tel. 0359/80.98.00, de luni până vineri, între orele 9.00 şi 15.00.

 

Ameninţă că ies cu cortul în faţa Primăriei

Conservatorii bihoreni s-au plâns din nou de faptul că administraţia locală nu le oferă un spaţiu unde să-şi amenajeze sediul. Secretarul general al PC Bihor, Corneliu Togor, a precizat că Administraţia Imobiliară le-a propus până acum, neoficial, două spaţii, foarte mici şi improprii desfăşurării activităţii unui partid. De asemenea, Togor a menţionat că la ultima adresă prin care PC Bihor solicita un sediu, depusă la Primărie în data de 24 aprilie, nu au primit niciun răspuns. "Aşteptam măcar un răspuns de bun simţ, să ne spună dacă ne dau sau nu sediu. Bine că alte partide au câte 6-7 sedii", a afirmat Togor, menţionând că PC a rămas pe drumuri din 2008, când au fost evacuaţi din fostul spaţiu deţinut odată cu retrocedarea clădirii. Secretarul general al PC Bihor a ameninţat că membrii partidului vor instala un cort în faţa Primăriei Oradea pentru a le fi mai uşor pensionarilor care le solicită ajutorul să-i poată găsi.