Colaborare pentru proiecte de interes judeţean

Conducerile filialelor judeţene ale PNL şi PSD vor semna azi un protocol de colaborare pentru sprijinirea proiectelor de interes judeţean. Potrivit liderului PNL Bihor, Cornel Popa, parlamentarii celor două partide vor încerca să facă presiuni asupra miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării Regionale pentru rezolvarea problemei de infrastructură rutieră cu care se confruntă judeţul Bihor. Popa a precizat că intenţionează să revină asupra proiectului privind construcţia centurilor ocolitoare Beiuş-Ştei-Vaşcău, respectiv Aleşd Nor şi Aleşd Sud. "Pentru drumul de centură Beiuş-Ştei-Vaşcău, preţul este de 5,6 milioane euro/km, iar pentru Aleşd Sud şi Aleşd Nord - 6,5 milioane euro/km. Preţul este mai mare pentru că proiectul prevede şi două poduri penste Crişul Repede", a precizat Popa.

 

În sprijinul cadrelor militare în rezervă

Deputatul PSD Ioan Sorin Roman a susţinut o declaraţi politică prin care încearcă să vină în sprijinul cadrelor militare în rezervă, care, potrivit parlamentarului bihorean, "sunt trataţi cu dispreţ de Guvernul condus de Emil Boc", fiind obligaţi să trăiască din pensie, îngrădindu-li-se dreptul constituţional de a munci. Intervenţia lui Roman a venit în urma discuţiilor avute cu membrii Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă "Avram Iancu" din Oradea. "Am fost extrem de surprins să aflu că există pensionari militari cu o pensie de 36 de lei sau că între nesimţiţii cu pensii de peste 5.000 de lei se află doar două foste cadre militare - foştii şefi ai Marelui Stat Major al Armatei, restul până la 202 fiind din categoria magistraţilor militari. De asemenea, am aflat că cea mai mare parte a cadrelor militare în rezervă au o pensie între 1.000 şi 2.000 de lei", susţine Ioan Roman în declaraţia sa politică.

 

PSD va marca 1 Mai prin proteste sociale în filiale

PSD va marca ziua de 1 Mai prin proteste sociale în fiecare organizaţie judeţeană, se arată într-un document discutat de CExN al PSD. Potrivit documentului menţionat, fiecare organizaţie va face un miting de 1 Mai, într-o piaţă centrală din oraş, însoţit sau nu de un marş de protest în faţa prefecturilor, unde "se va aborda o atitudine serioasă, gravă, dinamică, marcată de importanţa evenimentului şi de importanţa socială gravă a situaţiei".

 

Un singur candidat la şefia PC Oradea

Azi, 16 aprilie, de la ora 16.00, la Casa de Cultură a Municipiului, va avea loc şedinţa de alegeri la nivelul PC Oradea, în cadrul căreia va fi aleasă noua structură de conducere. Pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei şi-a depus candidatura Rareş Gherai, medic rezident în vârstă de 27 de ani. Noul Birou Executiv va fi format din preşedinte, un prim-vicepreşedinte, 14 vicepreşedinţi, doi membri şi un secretar executiv. Conservatorii bihoreni se află în plin proces de reorganizare, procedura de alegeri interne urmând să se încheie odată cu organizarea Conferinţei Judeţene, unde vor fi aleşi noii lideri ai partidului. În prezent, fotoliul de preşedinte al PC Bihor este ocupat de Traian Bodea.