Parchetul nu s-a autosesizat în cazul Elenei Udrea

Elena Udrea a declarat ieri că Parchetul General a informat-o, la solicitarea sa, că nu există nicio plângere penală împotriva ministrului Turismului, şi nici o autosesizare, şi afirmă că acuzaţiile fac parte dintr-o strategie "cumpărată cu 13 milioane de dolari de la mercenari americani pentru sprijinul lui Mircea Geoană la candidatura pentru funcţia de preşedinte". Cozmin Guşă, consilier al preşedintelui PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, la Antena 3, că are "informaţii precise" că DNA s-a autosesizat în privinţa contractului încheiat de Udrea cu BRD şi Eurosport, suspectând-o de conflict de interese. Guşă susţine că şi ANI s-a autosesizat în legătură cu contractul respectiv.

Calendarul asumării răspunderii, stabilit luni

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a primit, ieri, potrivit unui comunicat al instituţiei, scrisoarea prin care se anunţă că Guvernul doreşte să se prezinte în faţa Parlamentului pentru a-şi asuma răspunderea asupra proiectelor de Legi privind Educaţia Naţională, salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. Luni va avea loc o şedinţă a Birourilor Permanente reunite în care se va stabili calendarul asumării, a declarat Anastase.

 

Legea educaţiei, necesară pentru modificarea programei

Promovarea legii educaţiei prin asumarea răspunderii, care asigură intrarea în vigoare mai rapidă a noilor prevederi, este necesară deoarece permite modificarea programei de învăţământ şi refacerea manualelor, până la anul şcolar 2010-2011, a declarat, ieri, premierul Emil Boc. El a arătat, la postul public de radio, că discuţiile asupra legii au început încă din luna februarie şi că proiectul de act normativ va fi transmis Parlamentului luni, alături de celelalte legi pentru care Executivul îşi va asuma răspunderea. Potrivit premierului, noua lege va reforma sistemul de învăţământ prin introducerea unor mecanisme mai eficiente de educaţie.