Reorientare spre agricultură
Liderul PC Bihor, Traian Bodea, susţine că a descoperit încotro poate fi redirecţionată forţa de muncă disponibilizată din cauza crizei financiare. "Dacă, în ultimii ani, în România s-a construit mult, vedem că la ora actuală piaţa imobiliară se află într-un blocaj total. Nici munca în străinătate nu mai aduce atâtea venituri", consideră preşedintele PC Bihor. Potrivit lui Bodea, persoanele rămase fără loc de muncă ar putea să se reorienteze spre agricultură. "În ultima perioadă, am devenit piaţă de desfacere pentru legume şi fructe aduse din Spania sau Turcia. Cred că va trebui să ne întoarcem la legumicultură, să facem sere în mediul rural. Dacă aceste ţări pot produce legume, mă întreb de ce nu putem şi noi", susţine preşedintele PC Bihor.

Indicatori contradictorii în Sănătate
Senatorul Attila Cseke a adresat o interpelare ministrului Sănătăţii, Ion Bazac, cu privire la demiterea unor manageri de spitale din judeţul Bihor. Potrivit lui Cseke, există o contradicţie între indicatorii care trebuie realizaţi de către manageri: unii au cheltuit prea mult pentru medicamente, iar alţii au avut prea puţini pacienţi. "Din păcate, boala nu vine după indicatorii Ministerului Sănătăţii", susţine Attila Cseke, adăugând că demiterea managerilor din aceste motive pune în pericol actul medical responsabil. "În multe dintre aceste cazuri, atât comunitatea locală, cât şi angajaţii instituţiilor sanitare sunt mulţumiţi de activitatea managerilor de spital", a menţionat senatorul UDMR, care consideră că demiterile au fost făcute mai degrabă pe criterii politice. Attila Cseke l-a întrebat pe ministrul Sănătăţii dacă mai există voinţă politică la nivelul ministerului pentru a face o descentralizare reală şi a subordona autorităţilor locale unităţile medicale.

Conservatorii, nemulţumiţi de colaborarea cu PSD
Preşedintele PC Bihor, Traian Bodea, s-a declarat nemulţumit de relaţia cu PSD, la nivel local. "Sunt surprins că relaţia cu PSD este în continuare parţial tensionată", susţine Bodea, care azi se întâlneşte cu liderul PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, pentru a finaliza negocierile cu privire la posturile de directori adjuncţi care le revin conservatorilor. "Am o rezervă destul de mare asupra cuvântului lor şi a coloanei lor vertebrale faţă de PC", a declarat Bodea, adăugând că, dacă problemele dintre cele două filiale nu vor fi rezolvate, "ne rezervăm dreptul să uităm de această alianţă". Mai exact, Bodea susţine că persoanele propuse de PC pentru posturile de directori "sunt în ceaţă", nefiind informate asupra paşilor pe care trebuie să-i facă în continuare.

Audienţe ale consilierilor locali ai PSD
Cei trei consilieri locali ai PSD Bihor, Pavel Mercea, Ovidiu Mureşan şi Bogdan Hossu, au decis să susţină săptămânal audienţe la sediul PSD Oradea, din Piaţa Unirii nr. 5 (vizavi de Biserica cu Lună). Astfel, orădenii care întâmpină probleme care ar putea fi rezolvate de cei trei aleşi municipali pot discuta în fiecare marţi, între orele 10.00 şi 11.00, cu Pavel Mercea, miercurea, între orele 17.00 şi 18.00, cu Ovidiu Mureşan, iar joia, între 17.00 şi 18.00, cu Bogdan Hossu.