Guvernul vrea "oameni de încredere" ca prefecţi
Executivul are nevoie de "oameni de încredere" care să deruleze în teritoriu, din postura de prefect, politica guvernamentală şi doreşte să poată alege persoanele potrivite dintr-un corp larg de înalţi funcţionari publici, a declarat premierul Emil Boc. El a mai arătat că în orice ţară democratică este normal ca noua guvernare să îşi numească în administraţie, în posturi de secretar de stat, propriii reprezentanţi.

Situaţia lui Oprea, discutată în Biroul Permanent Naţional
Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, sâmbătă, că ministrul de Interne Gabriel Oprea a acţionat unilateral şi în afara disciplinei de partid prin numirile făcute la MAI, inclusiv cea a lui Virgil Ardelean. Biroul Permanent Naţional se reuneşte azi pentru a lua decizii disciplinare în acest caz. Potrivit unor surse din partid, membri ai conducerii PSD sunt nemulţumiţi atât pentru că Oprea a numit în funcţie patru secretari de stat fără a se consulta cu partidul, cât şi pentru că l-a reactivat pe Virgil Ardelean şi a semnat ordonanţa care prevede restituirea sumelor necheltuite de către primării.

Orban va candida la şefia PNL
Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, ieri, că mandatul actualei conduceri a partidului este "spre final", că PNL se află într-o nouă etapă, iar congresul trebuie să aleagă noi lideri. De asemenea, Orban a anunţat din nou că va candida la şefia partidului şi că va avea ca obiectiv readucerea PNL la guvernare. El a spus că trebuie convocată cât mai repede o şedinţă a Delegaţiei Permanente pentru analizarea guvernării, a scorului alegerilor şi a negocierilor.

Cere Programul Naţional de Împădurire
Vicepreşedintele Comisiei de mediu a PE, europarlamentarul PNL Magor Csibi, a cerut, ieri, Guvernului Boc să prezinte Parlamentului în sesiunea de primăvară Programul Naţional de Împădurire, care figurează în programul de guvernare, dar despre care liberalul susţine că de fapt nu există. "Cer în mod expres ca Guvernul în sesiunea de primăvară să prezinte Parlamentului Programul Naţional de Împăduriri care să conţină interzicerea expresă a exploatărilor de orice fel a masei lemnoase în zonele şi judeţele lovite de inundaţii", a susţinut Magor Csibi. El a mai solicitat Guvernului să dezmintă zvonurile că "la Roşia Montana se renegociază exploatarea minieră".


OU 230 încalcă programul de guvernare
Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu afirmă pe blog că l-a mâhnit atitudinea miniştrilor PSD în cazul ordonanţei privind cumulul salariu-pensie, despre care spune că încalcă atât Constituţia, cât şi programul de guvernare şi crede că Executivul ar fi trebuit să ceară scuze pentru această gafă. În opinia sa, chiar admiţând că s-a pornit de la o intenţie bună, de a elimina unele excese şi inechităţi la câteva categorii care beneficiază de legi speciale, "măsura trebuia să vizeze doar aceste categorii şi deci revizuirea legilor speciale şi nu bulversarea unor sectoare de activitate şi categorii de oameni, de dragul imaginii: a unor efecte facile, pentru că a critica unele grupuri minoritare favorizate este «de efect la public»".