Ministrul Muncii, în Bihor
Ministrul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei, Paul Păcuraru, se află, azi, în vizită în judeţul Bihor. Acesta se va întâlni cu pensionarii, ale căror pensii au fost majorate, de la 1 noiembrie cu 30%. Astfel, de la începutul acestei luni, punctul de pensie, care avea o valoare de 416 lei, a ajuns la 541 de lei. Totodată, ministrul Paul Păcuraru va susţine o conferinţă de presă, la ora 12.00, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Bihor.

PNG speră la 12% din voturi
Preşedintele PNG-CD Arad, Helmut Duckadam, candidat la Parlamentul European din partea acestei formaţiuni politice, consideră că lista pe care figurează poate obţine aproximativ 12% din sufragii. "PNG-CD figurează cu 5,5% în ultimele sondaje. Eu cred însă că avem o susţinere de aproximativ 10%. Noi sperăm să obţinem la alegerile europarlamentare între 9 şi 12% din voturi", a declarat Duckadam, aflat pe poziţia a cincea a listei PNG. Acesta a mai adăugat că, dacă va ajunge în Parlamentul European, în scurtul său mandat va face lobby pentru sport, având în vedere că "în ultimul timp se află în cădere liberă". "Vreau să obţin fonduri pentru reînfiinţarea terenurilor de sport", a precizat fostul mare portar al Stelei.

"La referendum, fiecare va vota după conştiinţa lui"
Prezent sâmbătă la Oradea, Helmut Duckadam a declarat că PNG-CD îşi îndeamnă alegătorii să voteze după cum le dictează conştiinţa la referendum, însă admite că votul uninominal nu avantajează partidele mici, din care face parte şi formaţiunea politică a lui Becali. "Este o obligaţie a fiecărui cetăţean să se prezinte la vot. Dacă doar stăm să bârfim la colţ de stradă, nu rezolvăm nimic", a precizat candidatul PNG-CD, care a adăugat că proiectul de vot uninominal propus de Traian Băsescu avantajează PD, în timp ce acela pentru care şi-a asumat guvernul răspunderea nu este foarte clar. De asemenea, Duckadam a afirmat că organizarea în aceeaşi zi a referendumului cu alegerile europarlamentare va duce la creşterea prezenţei la urne cu 10 procente.

Instructaje cu preşedinţii secţiilor de votare
Preşedinţii secţiilor de votare pentru alegerile europarlamentare participă, azi, începând cu ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, la instruire cu privire la desfăşurarea scrutinului din 25 noiembrie. Prefectul Mircea Ghitea şi preşedintele Biroului Electoral Judeţean, Ionel Olah, le vor prezenta celor 626 de preşedinţi ai birourilor secţiilor de votare cum vor fi completate birourile pe care le conduc, când vor fi împărţite buletinele de vot, ştampilele şi tuşul, precum şi instrucţiunile cu privire la desfăşurarea, în bune condiţii, a alegerilor europarlamentare. Miercuri, tot de la ora 10.00, în aceeaşi sală, va avea loc instructajul preşedinţilor secţiilor de votare unde se va desfăşura scrutinul pentru referendum. La acţiune va participa, pe lângă prefectul Mircea Ghitea, magistratul Doina Măduţa, preşedinte al Biroului Electoral de Circumscripţie.