S-a completat BEJ pentru alegerile europarlamentare
Biroul Electoral Judeţean pentru alegerile europarlamentare a fost completat, la sfârşitul săptămânii trecute, cu reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare. Astfel, pe lângă judecătorii Ionel Olah - preşedinte, respectiv Nadia Badea şi Claudia Rus - locţiitori, de desfăşurarea scrutinului pentru Parlamentul European se vor ocupa Suto Tibor - UDMR, Mircea Budău - PD, Grigore Vasile - PRM, Cosmin Scridon - PNL, Ioan Radu - PSD şi Andrei Bărbos - PC.

Vin buletinele de vot pentru referendum
Prefectul Mircea Ghitea se va deplasa mâine la Bucureşti, pentru a aduce cele 554.974 buletine de vot pentru referendumul privind votul uninominal. Tot mâine, vor fi aduse ştampilele, timbrele autocolante şi declaraţiile pe proprie răspundere destinate secţiilor de votare în care vor fi aleşi reprezentanţii României în Parlamentul European. De asemenea, mâine se vor cunoaşte preşedinţii şi locţiitorii din cele 626 de secţii de votare pentru alegerile europarlamentare, urmând ca duminică să se stabilească preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare pentru referendum.

Candidat de primar la Tinca
La sfârşitul săptămânii trecute, la Tinca, PNL Bihor şi-a lansat candidatul la funcţia de primar al acestei comune. Este vorba despre Teodor Coste, consilier local şi om de afaceri. "Recunosc că l-am curtat o vreme", a declarat deputatul Valeriu Boeriu, responsabil pentru zona Salonta. Boeriu a precizat că în toate localităţile realizează sondaje de opinie, pentru a vedea care dintre membrii PNL au o mai mare priză la electorat. "Teodor Coste a ieşit primul în Tinca. Nu a fost o surpriză pentru noi", a adăugat parlamentarul liberal, menţionând că dintre foştii candidaţi de primari care au pierdut alegerile din 2004 numai unul va mai candida la alegerile locale din 2008.