Apel către Primăria şi Consiliul Local Oradea
Candidatul independent la funcţia de primar al municipiului Oradea, Dorel Vesa, face un apel către Primăria şi Consiliul Local al municipiului de pe Crişul Repede să nu mai risipească banii publici investindu-i în obiective precum trenuleţe sau tramvaie. "Nu aceasta este agenda orădeanului", susţine Vesa, adăugând că, dacă acest tip de cheltuieli va continua, viitorului edil şef îi va fi foarte greu să gestioneze creditele angajate de actualii edili ai urbei.

Caravana UDMR, în Bihor
La începutul acestei săptămâni, caravana UDMR pentru alegerile europarlamentare se află în judeţul Bihor. Promovarea listei de candidaţi a Uniunii este realizată de Sogor Csaba şi Winkler Iuliu, aflaţi pe locul doi, respectiv trei pe această listă. Programul celor doi cuprinde întâlniri cu primarii, consilierii, reprezentanţii cultelor religioase şi cu întreprinzătorii din mai multe localităţi în care procentul populaţiei maghiare este consistent, precum şi cu alegătorii. Localităţile vizitate sunt Oradea, Sâniob, Mişca, Tăuteu, Marghita, Buduslău, Tarcea, Săcueni, Valea lui Mihai, Şimian, Diosig, Tămăşeu, Tărian, Paleu, Urvind, Aleşd, Beiuş, Finiş, Salonta, Sălard, Petreu, Sălacea, Cherechiu, Curtuişeni, Diosig, Biharia, Borş, Cetariu, Tileagd, Tărcaia. Periplul celor doi în judeţul Bihor se încheie azi la Oradea, unde, de la ora 19.00, are loc un forum în Sala mare a Primăriei.

Marko Bela vizitează Autostrada
Preşedintele UDMR, Marko Bela, împreună cu secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Tanczos Barna, efectuează azi o vizită în judeţul Bihor pentru a vedea stadiul în care se află lucrările la autostrada Transilvania. Cei doi se vor deplasa la terasamentele de la km 41, după care se vor întâlni cu reprezentanţii conducerii firmei Bechtel.