PC lansează Statutul românilor din Ardeal
Preşedintele PC Dan Voiculescu a criticat, ieri, la Consiliul Naţional al partidului, UDMR, solicitările de autonomie etnică şi a lansat documentul "Statutul românilor din Ardeal", drept răspuns la atitudinile "tot mai agresive" ale Uniunii. Potrivit lui Voiculescu, românii din Ardeal sunt în minoritate şi sunt consideraţi "toleraţi" în propria ţară şi, pentru a arăta că îi pasă de aceşti români, PC a pregătit un document care îi apără pe aceştia de solicitările "tot mai agresive" ale UDMR privind autonomia pe criterii etnice. El a arătat că aceste cereri ale UDMR sunt ascunse în Statutul minorităţilor, aflat în dezbaterea Parlamentului, iar acest statut nu a fost aprobat de forul legislativ, datorită conservatorilor.

Guvernul îşi va asuma, azi, răspunderea în Parlament
Guvernul îşi asumă, azi, răspunderea în Parlament pentru proiectul votului uninominal. Demersul Guvernului are loc în condiţiile în care mai există încă două variante de vot uninominal, respectiv cea privind votul uninominal majoritar, în două tururi de scrutin, pentru care preşedintele Traian Băsescu a convocat deja referendumul, şi cea rezultată din Comisia de cod electoral şi aflată în dezbaterea Senatului. Conform proiectului, jumătate din mandatele de parlamentari vor fi obţinute de primii clasaţi în colegii, restul vor fi redistribuite proporţional cu numărul de voturi obţinut la nivel naţional.

Top 100 "parlamentari expiraţi"
Preşedintele PIN, deputatul Cosmin Guşă, a prezentat, ieri, un Top 100 al "parlamentarilor expiraţi", despre care afirmă că "sunt penali" sau "se află în luptă cu trecutul", printre aceştia aflându-se Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Marko Bela, Radu Berceanu, Cristian Adomniţei. În Topul PIN mai figurează democratul Vasile Blaga, despre care PIN spune "ex-ministru de Interne, angajat al societăţii Luxten, alături de fiicele preşedintelui Traian Băsescu, companie care a câştigat contracte de iluminat public cu consilii municipale controlate de PD; soţia sa a fost angajata societăţii Petrolsub, spoliată şi apoi falimentată, după ce a fost condusă de membri ai PD Bihor; acuzat că a favorizat societatea prietenului său, Mircea Pentie, pe vremea în care era şeful Vămii Bihor".