Strategie pentru alegerile locale din 2012

Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, că preşedinţii organizaţiilor judeţene ale PDL şi primarii de municipii ai partidului se vor reuni în prima decadă a lunii septembrie pentru a stabili un calendar şi o strategie pentru alegerile locale din 2012. "Azi (luni - n.r.), în BPN am discutat despre pregătirea pentru alegerile locale. În prima decadă a lunii septembrie va avea loc o întâlnire a preşedinţilor organizaţiilor judeţene şi a primarilor PDL de municipii. Împreună cu domnul Blaga şi conducerea partidului vom avea această întâlnire cu aleşii locali şi vom stabili un calendar şi o strategie pentru alegerile locale din 2012", a precizat Flutur.

PDL vrea sesiune extraordinară în 16 august

PDL a decis, ieri, să propună partenerilor din coaliţie ca sesiunea extraordinară să fie convocată în 16 august, a anunţat vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, arătând că ar urma să fie dezbătute Legea ANI, proiectul privind "mica reformă" din justiţie şi legea parteneriatului public-privat. Flutur a arătat că punctul de veder al PDL privind ANI este de a ţine seama de prevederile vechi din lege, "aşa cum a funcţionat până acum". "Parlamentarii PDL au depus declaraţiile de avere şi de interese aşa cum a prevăzut legea până acum", a adăugat Gheorghe Flutur. El a arătat că ideal este ca totul să se rezolve în procedură rapidă, arătând că "se poartă discuţii" pentru a se vedea care este soluţia pentru ca legea ANI să fie votată în Parlament la 16 august.

PSD propune dezbaterea OUG privind TVA, finanţele locale şi spitalele

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, ieri, după şedinţa BPN, că formaţiunea sa propune ca în sesiunea extraordinară a Parlamentului, convocată de şeful statului, Traian Băsescu, să se dezbată şi Ordonanţele de Urgenţă privind TVA, finanţele publice locale şi descentralizarea spitalelor. "Propunerea noastră va fi să facem tot ce ţine de PSD ca Parlamentul să ia în discuţie în această sesiune Ordonanţa nr. 48 privind descentralizarea spitalelor, care, alături de celelalte măsuri de creştere a preţurilor la medicamente, riscă să blocheze spitalele judeţene, Ordonanţa nr. 58 privind TVA, unde vom vota pentru modificare, în sensul revenirii la TVA de 19% şi reducerii pentru produse de bază. Vom propune şi discutarea Ordonanţei nr. 63 privind finanţele publice locale, care anulează autonomia locală şi aduce în faliment toate structurile administraţiei locale", a declarat Ponta.

Se strâng semnături pentru moţiunea de cenzură

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, după BPN, că pentru moţiunea de cenzură pe care social-democraţii vor să o depună în toamnă au fost strânse doar semnăturile parlamentarilor PSD, el precizând că nu a avut loc o discuţie oficială cu PNL în acest sens. "Probabil vor semna şi ei. La 1 septembrie vom şti exact ce alţi parlamentari se alătură demersului nostru. Voturile de la PSD şi PNL nu sunt suficiente", a spus Ponta. El a arătat că în cadrul BPN de luni a fost verificat stadiul strângerii semnăturilor pentru moţiunea de cenzură. Ponta a definit strângerea de semnături în favoarea moţiunii de cenzură drept cea mai importantă acţiune pentru "presiunea" pe care PSD o pregăteşte în debutul sesiunii parlamentare din toamnă, în scopul de a aduna 236 de voturi şi a demite Guvernul Boc.