PNL şi PSD semnează protocolul de colaborare
Colaborarea la nivel judeţean între PNL şi PSD va fi consfinţită azi, în sala "Traian Moşoiu" a Primăriei Oradea, când liderii celor două filiale vor semna protocolul negociat în ultimele două săptămâni. Acesta ar urma să prevadă colaborarea între cele două partide la nivelul consiliilor locale, orăşeneşti şi municipale, precum şi în Consiliul Judeţean Bihor, pentru susţinerea proiectelor administraţiilor locale, promovarea şi apărarea intereselor judeţului Bihor, prin demersuri comune la nivel parlamentar şi guvernamental, susţinerea proiectelor care asigură cofinanţarea necesară pentru implementarea fondurilor europene, precum şi derularea unor "demersuri comune pentru stoparea abuzurilor Guvernului Boc şi a reprezentanţilor guvernamentali în teritoriu".

Conducerea PNL Bihor, aleasă în mai
Liberalii bihoreni îşi vor alege noua conducere în cadrul Conferinţei judeţene care se va desfăşura în luna mai. Data va fi stabilită în funcţie de programul liderului PNL, Crin Antonescu, care şi-a anunţat intenţia de a participa la alegerile din cadrul filialei bihorene. Până acum, singurul care şi-a anunţat candidatura este actualul preşedinte, senatorul Cornel Popa. "Cred că mă paşte un nou mandat", a declarat Popa, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă. Iniţial, data alegerilor fusese stabilită pentru data de 22 mai.

Inspectoratul în Construcţii, mutat la Cluj
În această săptămână, Executivul a decis, prin Hotărâre de Guvern, ca sediul Inspectoratului Teritorial în Construcţii să fie mutat la Cluj-Napoca, la Oradea urmând să funcţioneze doar Direcţia Judeţeană de Control în Construcţii. Până acum, sediul ITC pentru regiunea Nord-Vest era la Oradea şi funcţiona într-un sediu nou, în care au fost făcute investiţii mari. Potrivit senatorului Cornel Popa, mutarea sediului ITC la Cluj-Napoca are ca urmare directă disponibilizarea a 10 persoane din Oradea, dar şi alocarea de noi fonduri substanţiale pentru amenajarea unui nou sediu în municipiul de pe Someş. "Trebuie o nouă investiţie pentru noua clădire din Cluj-Napoca, iar cea de aici rămâne în paragină", a afirmat Popa, care a adăugat că intenţionează să înceapă demersuri pentru ca Inspectoratul în Construcţii să revină la Oradea. "Toţi parlamentarii din Bihor au datoria să îndrepte această eroare", a precizat senatorul PNL, care consideră că parlamentarii PDL "stau în poziţia ghiocelului", fără să intervină pentru păstrarea Inspectoratului în judeţul Bihor.