Schimbări în bine aşteptate de la noua conducere
Liderul PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, consideră că noua conducere a partidului, aleasă la sfârşitul săptămânii trecute, va trebui să facă schimbări "în bine". "Sunt convins că partidul va merge înainte. Trebuie doar să fim mai puţin ezitanţi şi să facem curăţenie în partid. Iar Victor Ponta poate să facă acest lucru", a precizat Mang. Acesta a menţionat faptul că, în prima şedinţă a BPN care a urmat alegerii noii conduceri, s-a constatat că filialele din Ardeal şi Banat nu au obţinut mandate de vicepreşedinţi. Prin urmare, s-a stabilit că social-democraţii din aceste regiuni vor fi reprezentaţi în conducerea centrală a partidului la nivel de secretari executivi şi şefi de departamente. În ceea ce priveşte votul propriu-zis al social-democraţilor bihoreni la Congresul Extraordinar de sâmbătă, Ioan Mang susţine că nu le-a impus colegilor pe cine să voteze, chiar dacă opţiunea sa era pentru fostul preşedinte, Mircea Geoană. "Votul a fost la liber, dar mai mulţi colegi, pentru a dovedi că sunt alături de echipă, mi-au arătat direct sau indirect cum au votat", ne-a declarat liderul PSD Bihor. Acesta susţine că rezultatul votului nu a determinat plecări din partid în rândul filialei bihorene a PSD.

Alegerile pentru conducerea PD-L, în luna martie
Convenţia Naţională a PD-L pentru alegerea noului preşedinte al partidului şi Consiliul Naţional de Coordonare, în care se vor alege membrii Biroului Permanent Naţional, ar putea avea loc în luna martie, imediat după Congresul PNL, potrivit unor surse democrat-liberale. Schimbarea strategiei PD-L are ca motivaţie faptul că PSD şi-a ales deja noua conducere, iar PNL urmează să o facă în două săptămâni, astfel că o prelungire a termenului până la care se va alege preşedintele PD-L ar putea afecta imaginea partidului şi a liderilor acestuia. În uma discuţiilor din Comisia de statut s-a stabilit de principiu ca forurile de conducere în care se va alege conducerea PD-L să fie convocate cât mai repede, cel mai probabil în luna martie, imediat după Congresul PNL.

Un singur candidat la preşedinţia PNL Oradea
Singurul liberal orădean care şi-a depus candidatura la fotoliul de preşedinte al organizaţiei municipale a PNL este actualul lider interimar, Ilie Bolojan, niciunul dintre colegii săi neîndrăznind să concureze împotriva sa. Pentru celelalte 14 locuri din Biroul Politic Municipal s-au înscris în cursă nu mai puţin de 32 de liberali, printre care consilierul judeţean Laurenţiu Păşcuţi, viceprimarul Gheorghe Carp, consilierii locali Dan Octavian, Florica Cherecheş, Daniel Negrean, Mihai Manea, Ioan Cupşa şi Daniel Vulcu, precum şi consilierul personal al primarului, Liviu Andrica. Alegerile pentru stabilirea noilor structuri de conducere ale PNL Oradea vor avea loc mâine, 24 februarie, de la ora 18.00, la Filarmonica de Stat din Oradea. În prezent, organizaţia este condusă de primarul Ilie Bolojan, care asigură interimatul din luna februarie a anului trecut. Pentru ca alegerile să fie statutare, la Conferinţa Municipală trebuie să participe cel puţin jumătate plus unul din cei aproximativ 600 de membri ai organizaţiei. Dintre candidaţii la un loc în Biroul Politic Municipal, primii patru care vor obţine cele mai multe voturi vor deveni, automat, vicepreşedinţi ai organizaţiei.