Despăgubiri pentru epidemii
Deputatul Lakatos Petru a declarat că proiectul său de hotărâre privind acordarea de despăgubiri pentru pierderi directe şi indirecte în cazul epidemiilor a fost adoptat de Senat, urmând ca votul decisiv să fie dat de Camera Deputaţilor. "Sper ca într-o lună proiectul să fie adoptat", a afirmat Lakatos, care a militat pentru acordarea de despăgubiri pentru caii cu anemie infecţioasă sacrificaţi la nivelul întregii ţări.

Luptă între palate
Parlamentarul UDMR Lakatos Petru nu-şi explică motivul pentru care preşedintele Traian Băsescu îşi doreşte să organizeze atâtea referendumuri, făcând referire la anunţul şefului statului potrivit căruia va organiza o nouă consultare a electoratului în primăvară, dacă prezenţa la urne nu va fi suficientă pentru a valida referendumul. "După ce Traian Băsescu a anunţat hăhăind organizarea referendumului odată cu alegerile europarlamentare, Tăriceanu a anunţat, fără să zâmbească, hotărârea Guvernului de a organiza cele două scrutinuri în încăperi diferite. Acest lucru nu i-a convenit domnului preşedinte, care a început să atace membrii Executivului", a declarat Lakatos, adăugând că preşedintele a promis, apoi, tot râzând, că va repeta referendumul şi în 2008, luând probabil modelul de la politicienii din Ungaria.

Zece angajamente europene
Preşedintele PC Oradea, Ovidiu Gabor, a anunţat că oferta politică a conservatorilor pentru alegerile europarlamentare este structurată pe 10 angajamente. Acestea sunt: la preţuri europene - pensii europene; TVA-ul la alimente să dispară; sănătatea nu-i o vorbă, e un drept; şcoala să fie şansa ta, oriunde ai învăţa; să rămânem români, aşa cum ştim din străbuni; vocea noastră, auzită în toată Europa; bani pentru agricultură, bucate mai multe pe masă; zero impozit când reinvestesc; Europa să ne ajute, nu să ne taxeze; să ne aducem acasă tinerii, nu să-i importăm pe ai altora.

Statutul românilor din Ardeal
Conservatorii au lansat statutul românilor din Ardeal, document prin care se doreşte apărarea intereselor românilor care trăiesc în judeţele cu populaţie majoritar maghiară. "Discriminările trebuie să fie anulate. Niciun român nu trebuie să se simtă străin în propria ţară", a declarat preşedintele PC Oradea, Ovidiu Gabor. Acesta a adăugat că partidul din care face parte urmăreşte protejarea limbii române şi a tradiţiilor în Ardeal. Totodată, PC Bihor intenţionează să facă propuneri Biroului Executiv Naţional cu privire la drepturile şi statutul românilor din diaspora.