Negocieri tergiversate între PD-L şi UDMR în Bihor

Conducerile filialelor judeţene ale PD-L şi UDMR nu au negociat, încă, posturile din deconcentrate care le revin celor două partide. Potrivit preşedintelui executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, discuţiile pot avea loc doar la sfârşit de săptămână, deoarece, până atunci, liderii PD-L Bihor sunt la Bucureşti. "Au existat contacte între cele două conduceri, iar în perioada următoare vor avea loc negocieri", a precizat Szabo, care susţine că la baza discuţiilor dintre cele două părţi ar trebui să stea trei principii. "Cel mai important este asumarea răspunderii la nivel guvernamental. Trebuie să ne asumăm zone de răspundere. De asemenea, ar trebui realizate reparaţii morale pentru acei profesionişti apreciaţi de ministere dar care au fost daţi afară din funcţii pe baza unei ordonanţe declarată neconstituţională. Un alt principiu ar fi ca asumarea răspunderii politice să nu reprezinte o frână în calea descentralizării", ne-a declarat Szabo Odon. Pe de altă parte, acesta a menţionat că deşi la nivelul judeţului Bihor există un protocol de colaborare între UDMR şi PNL pentru guvernarea locală, Uniunea nu exclude semnarea unui protocol şi cu PD-L, dar care să vizeze doar situaţia din deconcentrate. În ceea ce priveşte desemnarea reprezentantului UDMR în postul de subprefect ocupat până nu demult de Claudiu Pop, preşedintele executiv al UDMR Bihor a precizat că, deocamdată, nu s-a luat nicio decizie în partid.

 

 

Conservatorii se pregătesc de Congres

Liderul PC Bihor, Traian Bodea, a declarat că partidul din care face parte intenţionează să convoace Congresul Naţional pentru data de 28 februarie, în cadrul căruia să fie aleasă noua echipă de conducere. "PC se pregăteşte pentru Consiliul Naţional de sâmbătă, de la Braşov, unde se va discuta despre problemele actuale ale României şi despre măsurile pe care trebuie să le luăm în vederea pregătirii partidului pentru alegerile din 2012. La Consiliul Naţional vrem să convocăm Congresul pentru 28 februarie", a precizat Bodea, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al PC. Ultimele alegeri pentru conducerea partidului au avut loc în anul 2008, când preşedinte a devenit Daniela Popa. Aceasta a anunţat recent că renunţă la atât la funcţia de preşedinte, cât şi la calitatea de deputat, pentru a face parte din Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. "Sperăm în revigorarea PC şi pregătirea partidului pentru alegerile locale din 2012. Sper că partidul va face o alegere bună şi se va îndrepta spre tineri, persoane care vin din urmă şi care să înlocuiască actuala conducere", susţine preşedintele PC Bihor, care nu părea prea convins că va mai candida pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului.

 

PC Bihor se reorganizează

Liderul conservatorilor bihoreni a anunţat că în acest an va începe reorganizarea filialei judeţene a partidului, astfel încât, la alegerile locale din 2012 să poată obţine un procent de 6-7% din voturi. Conservatorii se vor axa pe localităţile în care nu au organizaţii sau în care organizaţiile existente sunt foarte slabe. "În anul 2008 am obţinut peste 3% din voturi şi eram mai prost organizaţi. De aceea, cred că este posibil să obţinem mai mult de 5% la localele din 2012", a declarat Traian Bodea. Acesta consideră că partidul din care face parte ar trebui "să revină cu picioarele pe pământ" şi să nu mai fie remorca PSD. "Consider că am avut de pierdut în această colaborare cu PSD: nu ne-am putut mobiliza oamenii, nu am avut reprezentanţi în secţiile de votare şi ne-am pierdut şi din simpatizanţi", a menţionat Bodea, care speră că modul în care celelalte partide parlamentare vor reacţiona în următoarea perioadă va crea o breşă în preferinţele electoratului care va permite creşterea PC la 5%.