Protocoalele ACD şi USL Bihor, semnate azi
Liderii filialelor judeţene ale PNL, PSD şi PC au decis să semneze azi protocoalele care consfinţesc colaborarea pe plan local a celor trei partide de opoziţie. Mai exact, azi, 24 februarie, de la ora 10.00, în Sala "Traian Moşoiu" a Primăriei municipiului Oradea, are loc semnarea de către preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, respectiv de preşedintele PC Bihor, Traian Bodea, a protocolului de înfiinţare a Alianţei de centru-dreapta PNL-PC Bihor. La eveniment participă şi preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, deoarece tot acum se semnează şi protocolul de colaborare dintre ACD şi social-democraţi.

Practică la cabinetul parlamentar
Liderul PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, a lansat, în această săptămână, un program de stagii de practică în cadrul cabinetului său parlamentar. Programul se adresează tuturor studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor şi absolvenţilor de studii superioare care doresc să-şi dezvolte o carieră în domeniul politic-parlamentar. Mang a menţionat că admiterea în program se va desfăşura pe bază de concurs. Cei interesaţi se pot înscrie online, utilizând platforma web disponibilă pe site-ul www.ioan-mang.ro. Termenul limită pentru înscriere este 8 martie 2011, ora 16.00, selecţia candidaţilor urmând să aibă loc în perioada 10-11 martie. Concursul de admitere va consta dintr-o probă scrisă şi un interviu. Persoanele selectate vor activa în cadrul cabinetului senatorial în regim part-time timp de patru luni de zile, începând din luna martie şi până la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare. La sfârşitul perioadei de stagiu, în urma evaluării activităţii, există posibilitatea oferirii unui contract pe perioadă nedeterminată pentru stagiara/stagiarul cu cele mai bune rezultate.

Tokes, sceptic în privinţa schimbării UDMR
Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Laszlo Tokes, fost preşedinte de onoare al UDMR, consideră că sunt şanse mici de schimbare la nivelul Uniunii, dacă Marko Bela va reuşi să-şi păstreze influenţa. Mai exact, Tokes a afirmat că, prin susţinerea lui Kelemen Hunor, Marko Bela va continua să deţină controlul în formaţiunea pe care a condus-o din 1993 până acum. "Ştiţi, este o glumă că dacă Kelemen Hunor se uită în oglindă se vede Marko Bela. Deci e un mare pericol ca el să fie un epigon al lui Marko Bela şi Marko se foloseşte de această formulă putinistă, că renunţă la candidatură, dar îşi păstrează poziţia decisivă în partid. Răspunsul e în mâna lui Marko Bela. Dacă reuşeşte să-şi păstreze poziţiile în partid, niciun urmaş nu va aduce schimbarea", a declarat Laszlo Tokes. Fostul preşedinte de onoare al UDMR a afirmat că ceilalţi doi candidaţi, Eckstein-Kovacs Peter şi Olosz Gergely, se pronunţă mai deschis pentru schimbare.