Întâlniri regionale cu cadrele didactice
Departamentul de Educaţie din cadrul PSD, condus de liderul PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, a organizat joi, 17 februarie a.c., la Palatul Parlamentului din Bucureşti, prima întâlnire regională. La eveniment au participat peste 80 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar din judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău şi Bucureşti. Invitaţii au fost prof. univ. dr. Florian Popa, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu, rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti, şi conf. univ. dr. Remus Pricopie, decanul Facultăţii de Comunicare din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative Bucureşti. "Scopul acestei întâlniri a fost, în primul rând, de a coagula în cadrul PSD o echipă de profesionişti în educaţie care să poată realiza schimbarea reală în învăţământul din România. Dorim, de asemenea, să activăm membrii şi simpatizanţii PSD în vederea reînfiinţării Asocaţiei Profesorilor Social-Democraţi. În al doilea rând, vrem să oferim un cadru deschis de dezbatere privind problemele învăţământului românesc", a declarat Ioan Mang. În perioada martie - aprilie 2011, Departamentul de Educaţie va organiza alte patru întâlniri regionale la Târgu Mureş, Oradea, Craiova şi Iaşi.

Kelemen Hunor va câştiga alegerile
Liderul UDMR Bihor, Alexandru Kiss, consideră că actualul ministru al Culturii, Kelemen Hunor, va câştiga alegerile pentru preşedinţia Uniunii. "După părerea mea, Kelemen Hunor va câştiga preşedinţia, dar UDMR va fi puţin altfel", a declarat, ieri, Kiss. De altfel, acesta consideră că după Congresul UDMR, care se va desfăşura la sfârşitul săptămânii viitoare, la Oradea, se va forma o altă majoritate la conducerea Uniunii şi "altfel se vor lua deciziile". Mai exact, acesta mizează pe o mai mare influenţă a judeţelor din afara Ţinutului Secuiesc în luarea deciziilor prin înfiinţarea unei preşedinţii a Uniunii din care să facă parte liderii filialelor importante. În ceea ce priveşte anunţata participare la Congres a liderilor principalelor partide politice româneşti, Kiss susţine că este normală, în condiţiile în care UDMR decide cine guvernează. În cadrul Consiliului Reprezentanţilor Judeţeni s-a decis ca UDMR Bihor să-l susţină pe Kelemen Hunor în lupta pentru funcţia ocupată în prezent de Marko Bela.

Bani de la Fondul de Mediu pentru comunităţi
Deputatul Lucia Varga a depus, în această săptămână, un proiect de lege prin care se doreşte schimbarea modului de utilizare a sumelor colectate la Fondul pentru Mediu. Mai exact, deputatul liberal propune transferarea a 50% din sumele colectate dintr-un judeţ la Consiliul Judeţean aferent, pe principiul banii plătiţi de poluatori se întorc la locul poluării. Plecând de la principiul european al subsidiarităţii conform căruia o colectivitate cunoaşte şi îşi gestionează cel mai bine problemele, deputatul liberal consideră că o astfel de iniţiativă oferă pârghiile financiare şi, totodată, responsabilizează mai mult actorii locali pe problematici legate de mediu. "Trebuie să dăm pârghii autorităţilor publice locale pentru a promova acele proiecte de protejare a mediului înconjurător care au cel mai mare impact asupra colectivităţii. Sunt convinsă că aceste sume din Fondul de Mediu vor fi folosite cu eficienţă sporită în folosul cetăţeanului din arealul unde îşi desfăşoară activitatea poluatorul", a declarat Lucia Varga.