Vasile Blaga şi-a anunţat demisia de onoare
Vasile Blaga şi-a anunţat, ieri, demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, demersul său survenind ca urmare a protestului poliţiştilor de vineri din faţa Administraţiei Prezidenţiale. "Am decis să îmi înaintez demisia de onoare. Este un moment special pentru MAI şi pentru România, şi anume atingerea celui mai important obiectiv strategic, intrarea în Spaţiul Schengen. Nu trebuie să planeze niciun fel de suspiciune asupra Ministerului", a spus Vasile Blaga în deschiderea declaraţiei de presă pe care a făcut-o la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Vasile Blaga a spus că MAI este cea mai serioasă instituţie a statului şi are deplină încredere în toate armele şi structurile Ministerului. Blaga a preluat conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor în decembrie 2009, funcţie pe care a mai deţinut-o la începutul guvernării Alianţei DA, între 2004 şi 2007, când PDL a ieşit de la guvernare.

Traian Igaş, noul ministru de Interne
PreşedinteleTraian Băsescu a semnat decretul pentru numirea lui Constantin-Traian Igaş în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor. Liderul grupului PDL din Senat, Constantin-Traian Igaş, a fost propus preşedintelui Traian Băsescu de către premierul Emil Boc pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, în urma demisiei lui Vasile Blaga. Din 2008, Traian Igaş este liderul grupului PDL din Senat, fiind preşedintele Comisiei pentru Regulament. De asemenea, el este, din 2007, vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean al PDL Arad. Traian Igaş, parlamentar de Arad, a fost susţinut în alegeri de primarul Gheorghe Falcă, finul preşedintelui Traian Băsescu. În perioada 2004 - 2008 a fost deputat, vicepreşedinte al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic.


Emilian Pavel, reales preşedinte al TSD Bihor
Duminică, 26 septembrie, la Filarmonica de Stat din Oradea, a avut loc Conferinţa de Alegeri a TSD Bihor, care a încheiat alegerile desfăşurate la toate nivelurile în cadrul organizaţiei judeţene a PSD. La Conferinţă au participat peste 360 de tineri social-democraţi din judeţul Bihor, cărora li s-au alăturat deputatul Nicolae Bănicioiu - preşedintele TSD, senatorul Ioan Mang - preşedintele PSD Bihor, alţi membri ai conducerii PSD Bihor şi invitaţi din mai multe judeţe ale Transilvaniei. Preşedinte al TSD Bihor a fost reales, prin vot deschis, Emilian Pavel, consilier judeţean şi secretar executiv al TSD la nivel naţional. În funcţia de prim-vicepreşedinte al TSD Bihor a fost ales Liviu Sabău Popa, preşedinte al TSD Oradea, iar în funcţia de secretar executiv - Roxana Balaj. Delegaţii i-au ales, de asemenea, pe cei 12 vicepreşedinţi ai TSD Bihor, reprezentanţi ai zonelor: Oradea, Cefa, Salonta, Aleşd, Ştei, Beiuş, Ceica - Holod - Sâmbăta, Marghita şi Săcueni. Tot duminică, au fost aleşi cei 22 de delegaţi care vor participa, la sfârşitul săptămânii viitoare, la Bucureşti, la Congresul TSD. Emilian Pavel este susţinut de organizaţiile de tineret din Transilvania şi Banat pentru a candida la funcţia de vicepreşedinte al TSD.