PSD vrea alegeri cât mai curând posibil
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, că partidul îşi doreşte organizarea cât mai rapid a unor alegeri pe care să le câştige cu un scor care ulterior să îi permită să guverneze singur. Liderul PSD a adăugat că îşi propune ca până la sfârşitul verii să ajungă în toate judeţele şi în toate organizaţiile partidului din ţară, pentru că îşi doreşte reorganizarea formaţiunii. Victor Ponta a menţionat că, în 16 octombrie, PSD va avea un Consiliu Naţional şi un Congres Extraordinar, cu trei teme foarte clare: modificarea Statutului, stabilirea programului de guvernare şi programul de acţiuni pentru perioada următoare. Ponta a spus că la acest congres va fi stabilit programul de guvernare pentru a oferi o alternativă imediată.

Pericol pentru democraţia de peste Prut
Liderul PRM Bihor, Mihai Drecin, s-a declarat îngrijorat de posibilitatea ca Voronin şi Partidul Comunist din Republica Moldova să revină la putere după alegerile parlamentare anticipate care vor avea loc în toamna acestui an. "În ultima vreme, Moscova încearcă, prin toate puterile, să ţină controlul în Republica Moldova. Coaliţia de la putere se află în faţa unui examen foarte important, alegerile din toamnă. Dacă Voronin revine, drumul spre Europa al Moldovei va fi blocat", susţine Drecin. Potrivit acestuia, Moscova sprijină formarea unui nou partid politic la Chişinău, condus de un fost agent KGB, Valeriu Pasat. Acesta, împreună cu mitropolitul Moldovei, Vladimir, încearcă să atragă electoratul folosind teme religioase. Noul partid, împreună cu PCRM al lui Voronin, va încerca, în opinia liderului PRM BIhor, să revină la putere în detrimentul actualei coaliţii care conduce Moldova. "Sperăm că prin deschiderea spre ideile europene ale coaliţiei de la putere şi graţie tinerilor care să deschidă ochii votanţilor de la sate, care au un rol important în alegeri, drumul spre Europa al Republicii Moldova să se realizeze", a declarat Mihai Drecin.

Lipsă de fonduri pentru lucrările din comunele bihorene
Consilierul local PRM Marcel Moţ, din Cărpinet, a afirmat că administraţia locală din comuna sa ar avea nevoie de sprijin financiar, fie din partea Consiliului Judeţean Bihor, fie din partea Guvernului, pentru continuarea proiectului de alimentare cu apă a satelor Izbuc şi Călugări. "Ne aflăm într-un impas datorită faptului că, în prezent, constructorul lucrează pe credit. Avem nevoie de sprijin financiar astfel încât să putem finaliza lucrarea până în luna august. Posibilităţi tehnice există, doar financiar avem probleme", a menţionat Marcel Moţ. Pe de altă parte, acesta a declarat că în comuna Cărpinet se derulează un proiect de ecologizare a Peşterii Câmpeneasa. Odată finalizat proiectul, administraţia locală intenţionează să o includă în circuitul turistic, împreună cu Mănăstrirea de la Izbuc. Un alt consilier local PRM, Dănuţ Micula, din comuna Criştioru de Jos, a precizat că sunt probleme cu drumul dintre localităţile Sălişte şi Poiana, lucrarea necorespunzând din punct de vedere tehnic. De altfel, aceasta nici nu a fost recepţionată de Consiliul Judeţean Bihor, cel care a comandat lucrarea.