Conducerea PSD vine la Conferinţa Judeţeană

Social-democraţii bihoreni îşi aleg, în această săptămână, noul preşedinte. Peste 600 de delegaţi sunt aşteptaţi la Conferinţa Judeţeană a PSD Bihor, care se va desfăşura joi, 24 iunie, de la ora 17.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea. La eveniment şi-au confirmat participarea preşedintele social-democrat Victor Ponta, precum şi vicepreşedinţii Ecaterina Andronescu şi Valeriu Zgonea. De asemenea, conducerea filialei bihorene aştepta, ieri, confirmarea prezenţei la eveniment a preşedintelui Consiliului Naţional, Adrian Năstase. Reamintim că până acum singurii care şi-au anunţat intenţia de a participa la competiţia pentru fotoliul de preşedinte al PSD Bihor sunt senatorul Ioan Mang şi consilierul judeţean Mihai Bar.

 

Liderii UNPR, aşteptaţi la Oradea

UNPR nu se va mai întruni în Consiliu Naţional la Oradea, la sfârşitul acestei săptămâni. Potrivit preşedintelui interimar al UNPR Bihor, în municipiul de pe Criş se vor deplasa doar o parte din membrii conducerii noului partid. "Nu vom mai organiza şedinţa Consiliului Naţional, ci doar o întâlnire zonală, la care vor fi prezenţi preşedinţii filialelor din zona de Nord-Vest: Cluj, Bistriţa Năsăud, Sălaj, Satu Mare, Mureş, Maramureş şi Bihor. Din partea conducerii centrale vor fi prezenţi preşedintele Marian Sârbu, preşedintele executiv Gabriel Oprea, preşedintele de onoare Cristian Diaconescu şi deputatul de Cluj Vasile Soporan", a precizat Gheorghe Pintea. Întâlnirea ar urma să se desfăşoare vineri seara, reprezentanţii conducerii centrale urmând să aibă discuţii atât cu preşedinţii filialelor, cât şi cu preşedinţii interimari ai celor aproximativ 60 de organizaţii din Bihor.

 

Comisie de anchetă pe Măsura 322, cerută de PNL şi PSD

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a stabilit, ieri, ca plenul acestui for legislativ să se pronunţe asupra constituirii Comisiei parlamentare de anchetă privind acordarea fondurilor europene pe Măsura 322, în perioada 2009-2010, solicitată de grupurile parlamentare ale PNL şi PSD. Preşedintele PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, acuza, în urmă cu o lună, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit că a întocmit pe criterii politice lista cu administraţiile locale care vor primi finanţare pe Măsura 3.2.2, privind renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale. Potrivit lui Mang, lista iniţială cuprindea 31 de proiecte care urmau să fie finanţate. "Probabil pentru că erau prea multe proiecte din Bihor, reprezentând mai mult de 10% din totalul proiectelor finanţate, s-a luat decizia să fie reanalizate. Astfel, proiecte care trecuseră de verificările a două comisii au fost depunctate. Majoritatea lor provin din localităţi conduse de primari PSD", a menţionat Mang. Acesta a precizat că niciuna dintre cele opt comune cu primari PSD care figurau pe lista iniţială nu se mai regăsesc în ultima variantă. "Proiectul depus de comuna Ţeţchea avea 66 de puncte, fiind 100% finanţabil, iar la reevaluare a primit doar 59 de puncte, fiindu-i tăiat căminul cultural. Culmea tăierilor a fost la Sânnicolau Român, unde, din cele 64 puncte iniţiale, s-au tăiat nu mai puţin de 20", a declarat liderul PSD Bihor.