Se alege noua conducere a PNL Bihor
Mâine, 27 mai 2010, începând cu ora 14.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, va avea loc Conferinţa Teritorială de alegeri a PNL Bihor. La Conferinţă vor participa 624 de delegaţi ai organizaţiilor liberale din judeţ, care vor alege preşedintele şi noul Birou Permanent Teritorial al filialei. Pentru funcţia de preşedinte şi-a depus candidatura doar actualul ocupant al funcţiei, senatorul Cornel Popa. Biroul Permanent Teritorial va fi format din 29 de persoane, din care 9 vor avea funcţia de vicepreşedinte. Pentru un loc în BPT şi-au depus candidatura peste 30 de liberali, dintre care amintim: deputaţii Lucia Varga şi Nicolae Jolţa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, viceprimarul Gheorghe Carp, consilierii locali Florica Cherecheş şi Daniel Vulcu, primarii din Beiuş - Adrian Domocoş, Aleşd - Zeno Ţipţer, Bratca - Adrian Mateiaş, Tinca - Teodor Coste, Oşorhei - Ioan Pop, Hidişelu de Sus - Adrian Petroi, şi Câmpani - Raul Bocşe. La Conferinţa Judeţeană este aşteptat liderul PNL, Crin Antonescu.

Doi candidaţi la şefia PDL Oradea
Democrat-liberalii orădeni îşi aleg, în această săptămână, noua conducere. Pentru funcţia de preşedinte a organizaţiei municipale, ocupată în prezent de rectorul Universităţii Agora, Mişu-Jan Manolescu, se luptă doi consilieri locali PDL: Dorin Corcheş, respectiv Nicuşor Lepădatu. Corcheş vine din poziţia de preşedinte executiv al PDL Oradea, în timp ce Lepădatu a fost contracandidatul lui Manolescu la precedentele alegeri. Pentru cele două funcţii de prim-vicepreşedinte candidează Ciprian Caciora şi Manuel Seleş, iar pentru cea de secretar general - Felicia Varga. Conferinţa Municipală, în cadrul căreia va fi ales noul Birou Permanent, se va desfăşura vineri, 28 mai, de la ora 16.00, la Filarmonica de Stat Oradea. Pe lângă preşedinte, prim-vicepreşedinţi şi secretar general, cei aproximativ 350 de delegaţi prezenţi în sală vor trebui să aleagă 10 vicepreşedinţi, 2 secretari generali adjuncţi şi 14 secretari executivi.


Donează o carte pentru bibliotecile şcolare
Acţiunea de strângere de carte pentru bibliotecile din 13 localităţi bihorene, iniţiată de deputatul Sorin Ioan Roman, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai", care a debutat în data de 23 aprilie, a fost prelungită pentru încă aproximativ trei săptămâni. Potrivit lui Roman, până acum au fost donate 1.512 volume de carte. "În ultima săptămână a campaniei au fost foarte mulţi doritori care şi-au anunţat interesul de a dona carte pentru bibliotecile şcolare. Din acest motiv, am decis să prelungim campania cu încă trei săptămâni", a declarat Sorin Ioan Roman. Fondul de carte va ajunge la 13 biblioteci din zona Salonta: Avram Iancu, Ciumeghiu, Mădăras, Cefa, Nojorid, Girişu de Criş, Sânnicolau Român, Tulca, Tinca, Batăr, Salonta, dar şi în Gepiu şi Toboliu, localităţi unde, deocamdată, nu există o bibliotecă. Cei care doresc să participe la această acţiune pot trimite cărţile la Cefa, la Biblioteca din localitate, la biroul parlamentar al deputatului Roman sau direct la şcoli.