Măsuri de sărăcire a populaţiei

Prezent la Oradea, unde a participat la alegerile pentru noua structură de conducere a PC Bihor, preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat că partidul pe care îl conduce a trimis preşedintelui Traian Băsescu şi Guvernului un set de măsuri pentru ieşirea din criză, considerând că măsurile propuse de actuala putere nu fac altceva decât să sărăcească populaţia, fără să constituie o soluţie reală pentru actuala situaţie. Constantin consideră că populaţia are nevoie de un plan activ care să îi dea garanţii că situaţia se va îmbunătăţi, dar că, după cum merg lucrurile, este posibilă chiar majorarea taxelor şi impozitelor.

 

Ambiţii mari pentru conservatori

Liderul PC, Daniel Constantin, a afirmat că partidul pe care îl conduce se află în proces de reorganizare la nivelul fiecărei filiale, prin constituirea de organizaţii în toate comunele, prin atragerea de personae care nu au fost implicate în politică. Acesta speră că PC va obţine peste 10% la scrutinul local, voturile urmând să fie atrase prin calitatea noilor membri şi de măsurile economice pe care conservatorii le propun.

 

Îl admiră pe Blaga, nu şi pe Cseke

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, ieri, la Oradea, că dintre miniştrii actualului Guvern îl respectă pe Vasile Blaga, pentru că "nu s-a implicat în jocuri politicianiste", dar că nu îl respectă deloc pe Cseke Attila, deoarece a participat la un miting la Cluj-Napoca, unde a fost expus un banner care se referea la autonomia Ţinutului Secuiesc. Constantin consideră că prin acuzele potrivit cărora Blaga nu a luat măsurile necesare pentru combaterea evaziunii fiscale, preşedintele Traian Băsescu i-a atras atenţia ministrului Administraţiei şi Internelor că poate face mai mult la acest minister.

 

 

Reducerile nu trebuie să vizeze pensiile minime

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a susţinut, ieri, că reducerile de 15 la sută nu trebuie să afecteze pensionarii care primesc pensiile minime, care, altfel, ar fi puşi într-o situaţie insuportabilă. El a arătat că o măsură "simplă" ar fi reducerea egală a salariilor cu 25 la sută, în timp ce "soluţia stabilă ar fi o regândire a structurii aparatului şi nu un astfel de egalitarism în reduceri". Liderul Uniunii a arătat că oamenii politici au obligaţia să găsească soluţii pentru categoriile care, în urma acestor reduceri, ar fi puse într-o situaţie insuportabilă, respectiv cei cu pensiile mici.

 

 

Proiectul legii lustraţiei intră în dezbaterea Camerei

Proiectul legii lustraţiei intră azi în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, a anunţat preşedintele acestui for legislativ, Roberta Anastase. Legea lustraţiei priveşte persoanele care au ocupat funcţii politice de conducere retribuite în cadrul PCR, care au deţinut calitatea de membru al Consiliului de Stat sau al Consiliului de miniştri precum şi cele care aveau calitatea de ministru secretar de stat, prim adjunct sau adjunct al miniştrilor secretar de stat, cele care au deţinut funcţia de prim-secretar, secretar al Comitetului Judeţean de partid, prim-vicepreşedinte şi vicepreşedinte al Consiliilor Populare Judeţene, prim-secretar şi secretar al Comitetelor Judeţene ale UTC.