Varga îi mai dă o şansă lui Bolojan
Deputatul Lucia Varga, care a condus organizaţia municipală a PNL până în urmă cu un an, a lăsat să se înţeleagă că este oarecum nemulţumită de prestaţia actualului preşedinte interimar al PNL Oradea şi primar al municipiului, Ilie Bolojan, căruia, totuşi, îi mai acordă o dată încrederea. La alegerile pentru PNL Oradea îl susţin pe Ilie Bolojan. Îi mai acord o dată încrederea", a precizat fostul lider al organizaţiei municipale. Varga a menţionat însă că liderul PNL Oradea va trebui să aibă un Birou Politic foarte puternic, care să reprezinte "cu adevărat" interesele membrilor şi simpatizanţilor PNL, făcând aluzie la o parte dintre persoanele din jurul lui Bolojan, cum ar fi viceprimarul Gheorghe Carp, care, deşi au carnete de membri PNL de puţină vreme, îşi doresc o influenţă mai mare în partid în defavoarea membrilor cu state vechi. "Ar trebui să aibă un Birou Politic care să-i atragă atenţia când lucrurile nu merg bine", a menţionat Lucia Varga, care consideră că actualul edil şef al Oradiei a făcut câteva greşeli, pe care a evitat să le nominalizeze, punând mai mult accentul pe problemele de comunicare ale primarului.

Alegeri după actualul Statut
Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a stabilit, ieri, ca alegerile pentru funcţiile centrale de conducere să se facă, la Congresul de azi, după prevederile actualului Statut. Delegaţii la Congres vor alege, prin vot direct, preşedintele, secretarul general şi 15 vicepreşedinţi. CEx a mai stabilit că vicepreşedinţii vor fi aleşi în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obţinute. Singura modificare ce va fi adusă Statutului va fi eliminarea criteriului regional şi a celui pe domenii din alegerea vicepreşedinţilor. Candidaţii la funcţia de vicepreşedinte vor figura pe un singur buletin de vot, delegaţii urmând să aleagă, din cei peste 60 de candidaţi, 15 nume. La Congresul Extraordinar de azi participă 29 de social-democraţi bihoreni, care s-au deplasat, ieri, spre Bucureşti cu un autocar. Pentru funcţia de preşedinte al PSD s-au înscris nu mai puţin de nouă candidaţi: Andrei Alexandru (Bucureşti), Dorela Alistar (Bucureşti), Ioan Domonco (Dorohoi), Cristian Diaconescu (Bucureşti), Victor Moraru (primarul oraşului Amara, judeţul Ialomiţa), Mircea Geoană (judeţul Dolj), Victor Ponta (judeţul Gorj), Miron Mitrea (judeţul Vrancea) şi Radu Mazăre (Constanţa).

Afacerile cu statul, păguboase
Deputatul Lucia Varga a declarat că Guvernul Boc refuză să acorde bani primăriilor conduse de liberali pentru finalizarea lucrărilor de alimentare cu apă şi canalizare. De asemenea, Varga susţine că Executivul, prin Ministerul Mediului, nu a decontat lucrările făcute deja, ceea ce are efecte negative asupra firmelor de construcţii. "Unele dintre aceste firme au intrat în insolvenţă. Nu şi-au plătit datoriile la stat pentru că statul nu le-a decontat lucrările. Din acest motiv nu mai pot participa la alte licitaţii pe bani publici. Această guvernare portocalie distruge firmele bihorene", a precizat deputatul bihorean. Pe de altă parte, Lucia Varga a mai acuzat Guvernul Boc că neglijează proiectul de extindere şi modernizare a Grădinii Zoologice, motivând că nu sunt bani din cauza crizei. "Mai grav e că nici nu încearcă să găsească soluţii la această problemă. Vrem să salvăm Grădina Zoologică transportând toate animalele de acolo? Vrea Guvernul Boc să închidă Grădina Zoologică din Oradea?", a încheiat Varga.