Dragnea, în turneu de încurajare

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, s-a aflat ieri, la Oradea, unde s-a întâlnit cu primarii şi membrii conducerii filialei judeţene. Potrivit acestuia, în PSD "există o stare neplăcută", astfel că a pornit în turneu prin ţară pentru a le transmite că "nu au de ce să predea armele, aşa cum se doreşte".

Filiala din Bihor este a patra pe care a vizitat-o, în aceste zile, coordonatorul politic al PSD. "Există o stare neplăcută în partid, generată de ultimele evenimente, nu numai din ultimele zile, ci în general. Vreau să vorbesc şi cu  primarii noştri şi cu restul organizaţiei din judeţ pentru a le spune cu toată sinceritatea şi tăria că nu au de ce să predea armele aşa cun se doreşte. Vreau să le spun de asemenea, că miza adversarilor nu o reprezintă numai guvernarea. Eu cred că miza principală o reprezintă PSD, care este în continuare cotat la peste 40% şi asta, desigur, deranjează. Este important să stăm uniţi, să înţeleagă că calitatea de membru PSD este o calitate onorantă", a precizat Liviu Dragnea înainte de întâlnirea cu activul PSD Bihor. El a mai menţionat că vrea să vadă şi care este stadiul alegerilor interne din partid, dar şi să discute liber cu primarii şi cu ceilalţi colegi "despre elemente pentru viitoarea ofertă politică a PSD-ului pentru 2016-2020".

Săgeţi către Bolojan

Liviu Dragnea a profitat de ocazie pentru a-l ataca din nou pe primarul Ilie Bolojan, atât în cu privire la sala de sport multifuncţională, cât şi pe tema referendumului.

Liviu Dragnea susţine că primarul Oradiei "nu se lecuiește și minte în continuare", el referindu-se la construirea sălii de sport multifuncţională pe care social-democraţii au promis-o în campania electorală. Potrivit lui Dragnea, această sală "nu se doreşte cu adevărat să fie făcută", astfel că municipalitatea nu trimite la Compania Naţională de Investiţii documentaţia necesară pentru includerea sălii pe lista cu investiţii prioritare şi alocarea fondurilor. "Este singurul municipiu de care trebuie să ne rugăm să ne trimită documentele", susţine Dragnea.

Acesta s-a referit şi la cele două tururi ale referendumului privind unirea Oradiei cu Sînmartinul. "Am înţeles şi că s-au trimis SMS-uri în ziua referendumului prin care populaţia a fost îndemnată să meargă la vot. Sunt foarte curios dacă procurorii s-au sesizat, dacă nu e nimic ilegal. Eu nu cred că e greşit, dar vreau să văd dacă se întâmplă ceva neţinând cont de culoarea politică", a declarat Liviu Dragnea. În plus, el a adăugat căcreşterea numărului de locuitori nu are nicio legătură cu atragerea de fonduri europene.