Bani grei pentru absenţa de la moţiune
Deputatul PSD Ioan Sorin Roman a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că înaintea votului la moţiunea de cenzură mai mulţi colegi de-ai săi parlamentari au fost abordaţi de reprezentanţi ai PD-L care le-au oferit sume de bani în schimbul absenţei de la moţiune sau chiar pentru a trece în rândul democrat-liberalilor. "Aceasta este o realitate. Am colegi care au acceptat din păcate aceste oferte", a precizat Roman. Potrivit acestuia, pentru absenţa de la vot s-au oferit între 10.000 şi 25.000 euro, iar pentru "transferul" în PD-L sumele ajungeau la 100.000 - 200.000, la care se adaugă un milion de euro pentru investiţii în colegiul din care veneau respectivii parlamentari. "Personal, nu am fost ofertat pentru că am fost unul dintre cei şase parlamentari PSD care au semnat moţiunea", a afirmat deputatul PSD. Acesta a menţionat că unul dintre colegii săi de partid, deputatul PSD din Maramureş Gheorghe Zoicaş, a fost "cumpărat" de PD-L. "I s-a oferit o lucrare de 7 miliarde de lei (lei vechi - n.r.) pe firma de construcţii pe care domnul Zoicaş o are la Baia Mare şi despre care înainte se plângea că este în dificultate, fiindcă are bani de încasat pe diverse lucrări, dar nu vin banii", a spus deputatul Ioan Roman, precizând că acest lucru i-a fost adus la cunoştinţă chiar de colegul său de partid. Roman susţine că verificarea acestei informaţii poate fi făcută uşor "urmărind dacă Hidroelectrica i-a plătit sau îi va plăti în perioada următoare facturile firmei de construcţii a domnului deputat".

Antonescu şi-a depus candidatura
Liderul PNL, Crin Antonescu, şi-a depus, ieri dimineaţă, la BEC, candidatura pentru alegerile prezidenţiale, el având peste 1,6 milioane de semnături de susţinere şi venind însoţit de personalităţi din partid, dar şi de soţia sa, Adina Vălean. El a fost aşteptat la BEC de mai mulţi susţinători, între care Emil Constantinescu, Aurora Liiceanu, Neagu Djuvara, Emil Hossu, actriţa Magda Catone, actorul Mircea Diaconu. La BEC a ajuns şi un microbuz în care se află dosarele cu listele de semnături, pentru depunerea candidaturii lui Antonescu fiind strânse 1.615.000 de semnături. Liderul PNL a declarat că şi-a depus candidatura "cu gândul la nevoia unei Românii unite, a normalităţii, şi nu a vrajbei". Liderul liberal a mai spus că vrea o campanie electorală decentă, şi nu "o prelungire a unui conflict care a făcut atât rău tuturor", exprimându-şi speranţa că România va găsi calea ieşirii din criză.

Cseke vrea finanţare pentru Sănătate
Senatorul Cseke Attila a adresat o întrebare ministrului interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, cu privire la finanţarea programului naţional de tratare a retinopatiei prematurului. Potrivit lui Cseke, pe lângă o eventuală subdezvoltare, copiii născuţi înainte de termen riscă să aibă şi probleme de vedere din cauza tratamentelor speciale într-un mediu cu oxigen. În aceste condiţii, bebeluşii riscă chiar să-şi piardă vederea din cauza inexistenţei personalului specializat - datorită până la urmă lipsei finanţării programului. "Programul naţional de tratare a retinopatiei prematurului permite finanţarea formării de personal specializat, achiziţionarea de aparatură medicală şi asigurarea medicaţiei specifice. Prin intermediul acestui program fiecare secţie de nou-născuţi ar trebui să aibă acces la un oftalmolog specialist şi aparatură adecvată. Având în vedere că lipsa de finanţare a acestui program creşte riscul de orbire a prematurilor, vă rog, domnule ministru, să-mi comunicaţi stadiul finanţării acestui program naţional", a menţionat Attila Cseke.