Reorganizare în PSD Bihor

Liderul interimar al PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, consideră că alegerile pentru funcţiile de conducere ale organizaţiei municipale vor avea loc în a doua jumătate a lunii septembrie. "În prezent, activitatea PSD Bihor este axată pe reorganizarea în teritoriu. La începutul lunii viitoare vor avea loc alegeri în municipiul Salonta, iar în aceste zile, în Oradea, are lor restructurarea organizaţiei într-o altă formulă. Suntem puţin întârziaţi, dar sperăm să reintrăm cât de curând în grafic", a precizat Mang. Acesta a menţionat că, în Oradea, vor fi 50 de organizaţii, dar că intenţia este ca, într-un an şi jumătatea să fie organizaţie la nivelul fiecărei secţii de votare. În ceea ce priveşte alegerile pentru conducerea filialei judeţene, Ioan Mang a afirmat că speră că acestea depind de data la care se finalizează cele pentru organizaţia municipală. "Eu am cerut să ni se dea voie să organizăm alegeri la nivelul PSD Bihor. Vreau să fie clar cine este preşedinte şi cine formează Comitetul Executiv, să nu mai fie dubii. Comitetul de acum are aproximativ 40 de membri şi este foarte unit", a declarat liderul interimar al PSD Bihor.

 

Atitudine marcată de aroganţă şi tupeu duse la etrem

Senatorul Ioan Mang consideră că refuzul ministrului Turismului, Elena Udrea, de a se prezenta la comisia parlamentară care anchetează activitatea ministerului pe care îl conduce denotă o lipsă de responsabilitate şi de respect pentru statutul deputatului şi chiar faţă de Constituţie. "Elena Udrea are o atitudine marcată de aroganţă şi tupeu duse până la extrem. Sperăm că va reveni asupra atitudinii sale şi va da curs solicitării comisiei de anchetă, mai ales că susţine că a lucrat după lege. Deci, nu va fi nicio problemă", a precizat Mang. Acesta este sceptic în ceea ce priveşte menţinerea actualului Guvern, considerând că acesta va rezista doar până la alegerile prezidenţiale. "Guvernul Boc, nu alianţa PSD-PDL", a ţinut să menţioneze liderul PSD Bihor.

 

Alegeri în PRM Bihor

Organizaţile locale ale PRM Bihor se află în aceste zile în febra alegerilor. Cele 10 organizaţii de cartier din Oradea, cele de femei şi tineret trebuie ca, până pe data de 2 septembrie să-şi aleagă liderii, urmând ca pe data de 9 septembrie să aibă loc şedinţa pentru alegerea preşedintelui organizaţiei PRM Oradea. În ce priveşte alegerile pentru echipa de conducere de la nivel judeţean şi ele trebuie organizate până la sfârşitul lunii septembrie. Preşedintele PRM Bihor, Mihai Drecin a precizat că îl tentează un nou mandat la conducerea filialei bihorene, în timp ce la nivelul filialei orădene Drecin consideră că trebuie să vină o echipă tânără. Rezultatele execelente obţinute în iunie la alegerile europarlamentare de către PRM Oradea, 11,58%, în timp ce PNL Oradea a obţinut abia 12,4%, au dat speranţe liderilor peremişti. Mai mult numărul membrilor de partid a crescut semnificativ de la începutul anului.

 

 

Oradea, tot mai maghiarizată

Membrii PRM Bihor consideră că Oradea devine, de la o lună la alta, tot mai maghiarizată. Ocuparea posturilor de conducerea din cadrul serviciilor şi regiilor subordonate Primăriei Oradea de către membrii UDMR este un prim exemplu a subordonării politice a lui Bolojan. De asemenea, prezenţa a numeroase formaţii artistice din Ungaria care sunţin spectacole de mâna a doua şi care se "înfrumptă" din bugetul local este un al exemplu. "Acesta este un tribut pe care PNL Oradea trebuie să îl plătească veşnicului aliat UDMR", a precizat Mihai Drecin, preşedintele PRM Bihor. Acesta, condamnă şi politizarea locurilor de muncă, precizând că nemeroşi cetăţeni se plâng de faptul că sunt daţi afară pentru a face loc membrilor PNL şi ai UDMR.