Ruşine şi nu prea

În declaraţia politică susţinută în Parlamentul României, deputatul Octavian Bot a menţionat că la aflarea veştii că autorităţile române nu au acordat autorizaţie de aterizare la Târgu Mureş pentru preşedintele Ungariei, Solyom Laszlo, l-a încercat un sentiment de ruşine, pentru că "mai aveam încă proaspăt în minte exemplul de omenie şi civism oferit de maghiarii din Ungaria, în împrejurarea tragică a morţii handbalistului român Marian Cozma". Pe de altă parte, Bot susţine că sentimentul de ruşine s-a risipit destul de repede însă văzând că liderii UDMR s-au folosit de sărbătoarea din 15 martie "pentru a susţine obsesiv autonomia teritorială", care reprezintă mai degrabă un mod de a supravieţui a Uniunii, decât dorinţa reală a maghiarilor din România. Octavian Bot a mai adăugat că apreciază decenţa preşedintelui Ungariei, care, cu prilejul vizitei în Ardeal, a evitat diplomatic problema autonomiei teritoriale.

Ordonanţa paşapoartelor biometrice, aprobată tacit

Senatorul Attila Cseke a declarat că actul normativ privind paşapoartele biometrice "a trecut" în forma propusă de Guvern, deşi nu a obţinut cele 69 de voturi necesare pentru adoptarea unei legi organice pentru că luni a fost ultima zi în care Senatul a putut adopta ordonanţa Guvernului privind noile paşapoarte. "Eu cred că cei care au votat împotriva adoptării nu ştiu că noi avem o întârziere de doi ani în privinţa introducerii acestor paşapoarte care sunt în circulaţie în 24 de ţări membre UE, în afară de Bulgaria şi Cipru. Spun asta pentru că s-au numărat 16 voturi împotrivă şi 7 abţineri. Doar 60 de senatori au votat pentru", a precizat Cseke, care a adăugat că toţi senatorii UDMR au votat în favoarea ordonanţei.

Audienţe la Marghita

Senatorul Cseke Attila anunţă că mâine, 20 martie, va ţine audienţe, între orele 13:00 şi 15:00, la biroul parlamentar din Marghita, Calea Republicii nr. 2, la sediul UDMR.

Liberalii bihoreni îl preferă pe Crin Antonescu

La sfârşitul acestei săptămâni, liberalii vor decide cine va conduce partidul, ei având de ales între actualul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu şi Crin Antonescu. Din Bihor, delegaţia este formată din 40 de persoane. Deşi, potrivit declaraţiilor oficiale, liderii filialei judeţene încă negociază cu cei doi candidaţi pentru obţinerea unor avantaje, se pare că liberalii bihoreni îl preferă pe Crin Antonescu. Rezultatul votului va fi aflat mâine după-amiază.