Încep pregătirile pentru euroalegeri
Magistratul Vasile Alicsandri, judecător la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a fost ales, prin vot secret, preşedintele Biroului Electoral Central (BEC) pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009. Locţiitor al său a fost desemnată Simona Marcu, de la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Guvernul a decis, săptămâna trecută, ca alegerile pentru Parlamentul European să fie organizate în 7 iunie.


S-a înfiinţat funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL
Liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, ieri, după Delegaţia Permanentă, că funcţia de prim-vicepreşedinte este o adăugare la statut decisă în DP, menţionând că nu are atribuţii foarte largi, prim-vicepreşedintele urmând să coordoneze organizatoric filialele şi comisiile partidului. Viitoarea structură de conducere a PNL va avea un preşedinte, un prim-vicepreşedinte şi 29 de membri în BPC, dintre care 14 vicepreşedinţi", iar opt dintre membrii BPC vor fi reprezentanţii filialelor cu cele mai bune scoruri electorale.

Moţiune simplă pe educaţie
Conducerea PNL a decis, ieri, în BPC, ca deputaţii PNL să iniţieze şi să depună, azi, la Camera Deputaţilor o moţiune simplă pe Educaţie, ca urmare a ultimelor decizii luate de actualul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care i-au nemulţumit pe liberali. Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a declarat, la finalul BPC, că propunerea privind iniţierea unei moţiuni simple pe educaţie a fost votată cu unanimitate de voturi, textul fiind prezentat în şedinţă de deputatul PNL Alina Gorghiu.

Blaga şi Flutur, coordonatorii campaniei PD-L
Biroul Permanent Naţional al PD-L a decis, ieri, ca secretarul general Vasile Blaga şi vicepreşedintele Gheorghe Flutur să fie coordonatorii echipei de campanie care se va ocupa de pregătirea alegerilor pentru Parlamentul European. Conducerea PD-L a amânat definitivarea listei pentru alegerile europarlamentare până la sfârşitul lunii martie. Până duminică, fiecare regiune de dezvoltare va trebui să prezinte o ierarhizare a primilor cinci candidaţi propuşi de judeţele care fac parte din aceasta.

Lista cu candidaţii PSD, anunţată în 5 aprilie
Listele cu candidaţii Partidului Social Democrat pentru Parlamentul European vor fi anunţate pe 5 aprilie, a declarat, ieri, preşedintele PSD, Mircea Geoană, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al formaţiunii. Potrivit acestuia, de campania pentru alegerile europarlamentare se va ocupa Valeriu Zgonea, care va coordona echipa tehnică. Criteriile de evaluare a candidaturilor PSD la alegerile europarlamentare şi de stabilire a poziţiilor pe lista de candidaţi vor fi discutate, mâine, de Comitetul Executiv Naţional.