Emil Boc, purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu
Deputatul UDMR Lakatos Petru consideră că premierul Emil Boc este doar un purtător de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, acesta din urmă conducând, în realitate, Guvernul. "După patru ani de certuri cu Tăriceanu, Traian Băsescu a reuşit să pună mâna pe Guvern. Acum, Zeus doreşte ca acest status quo să fie consfinţit prin Constituţie, prin modificarea ei", a declarat Lakatos. Acesta a precizat că modificarea Constituţiei va fi tema de bază a campaniei prezidenţiale a lui Traian Băsescu. "Abia după ce va fi reales, şi sunt convins că va fi reales, vom şti care sunt adevăratele lui intenţii", a afirmat parlamentarul bihorean, adăugând că modificarea sau schimbarea Constituţiei reprezintă o fumigenă lansată pentru a abate atenţia de la stângăciile şi greşelile Guvernului şi de la criza financiară.

În favoarea săptămânii culturii române şi maghiare
Deputatul UDMR Lakatos Petru consideră că propunerea Academiei Române de a desemna data de 15 ianuarie drept Zi Naţională a Culturii Române ar fi de bun augur, pentru că s-ar crea o săptămână a culturii între 15 şi 22 ianuarie, această din urmă dată fiind Ziua culturii ungare. "Eu o să votez proiectul de lege şi sper ca, începând de anul viitor cel puţin, consiliile locale să aloce, din fondurile puţine pe care le au, şi bani pentru cultură", a precizat Lakatos Petru. Acesta a atras atenţia şi asupra nevoilor de carte ale minorităţilor. Potrivit lui Lakatos, pentru că aceste cărţi sunt editate într-un număr mai mic de exemplare decât cele în limba română, costul lor este dublu sau chiar triplu.


Liviu Dragnea, propus ministru al Internelor
Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, ieri, în unanimitate, la propunerea BPN, ca Liviu Dragnea să fie candidatul pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, în urma demisiei lui Gabriel Oprea. Anunţul a fost făcut, la sfârşitul şedinţei CExN, de către preşedintele PSD, Mircea Geoană, care a precizat că este extrem de bucuros, "şi la nivel politic şi personal", că propunerea PSD pentru şefia Ministerului Administraţiei şi Internelor este Liviu Dragnea. Preşedintele PSD a mai precizat că a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Emil Boc, după decizia BPN de a-l propune pe Liviu Dragnea la şefia MAI, în care i-a informat despre această nominalizare.