Alegeri la PC Bihor

Conservatorii bihoreni îşi vor alege noua echipă de conducere a filialei în data de 18 mai, în prezenţa preşedintelui PC, Daniel Constantin. Conferinţa Judeţeană, la care sunt invitaţi aproximativ 300 de delegaţi, va avea loc la restaurantul Palazzo, de pe str. Ciheiului nr.55/A. Preşedintele PC Bihor, Traian Bodea, a anunţat că noul Birou Permanent Judeţean va fi format dintr-un preşedinte, un prim-vicepreşedinte şi 12 vicepreşedinţi. Până acum, singurul care şi-a anunţat intenţia de a candida pentru mandatul de preşedinte este Traian Bodea, care deţine această funcţie de peste doi ani. "Lista este deschisă. Competiţia nu mă sperie. Chiar dacă nu voi fi ales rămân membru PC. Nu fug după oportunităţi politice, după partide mari", a precizat Bodea, care a mai fost, timp de doi ani, vicepreşedinte PC la nivel naţional.

 

Membrii PNG Bihor s-au înscris în UNPR

Filiala judeţeană a PNG-CD a decis să treacă, aproape în totalitate, la nou înfiinţata Uniune Naţională pentru Progresul României. În partidul lui Gigi Becali au rămas doar cei 44 de consilieri locali, care riscă să-şi piardă calitatea de aleşi locali dacă se înscriu în alt partid. Preşedintele interimar al UNPR Bihor este Gheorghe Pintea, fostul preşedinte al PNG-CD Bihor, în timp ce preşedinte al organizaţiei municipale este Vasile Bara, decanul Facultăţii de Protecţia Mediului. "Am decis să plecăm din PNG datorită neimplicării conducerii centrale în problemele judeţului. Aproximativ 95% dintre membrii PNG Bihor vor trece la noua formaţiune", a declarat Pintea. Acesta a menţionat că 40 de persoane din judeţul Bihor au fost prezenţi sâmbătă, la Bucureşti, unde a avut loc lansarea oficială a UNPR. Şapte dintre membrii filialei bihorene au fost cooptaţi în Consiliul Naţional al UNPR: Gheorghe Pintea, Vasile Bara, Ioan Bondar, Viorel Stanca, Florin Buştea, Pavel Cherescu şi Emil Laza. Totodată, sâmbătă, 8 mai, va avea loc prima Conferinţă Judeţeană a UNPR.

 

Vor funcţii în deconcentrate

Având în vedere că UNPR face parte din coaliţia aflată la guvernare, conducerea interimară a filialei judeţene se aşteaptă să primească posturi de conducere în serviciile deconcentrate. "Negocierile pentru deconcentrate se vor purta la nivel central. Deja ni s-au cerut să prezentăm CV-uri ale unor oameni competenţi care să poată ocupa astfel de funcţii", a precizat Gheorghe Pintea, preşedintele interimar al UNPR Bihor. Acesta a menţionat că membrii filialei, la înscrierea în partid, vor trebui să depună şi un CV pe lângă adeziunea semnată. "Sunt convins că dacă vom primi încă două ministere vor veni mulţi să se înscrie în partid în speranţa că vor obţine funcţii", susţine Pintea. Acesta a precizat că în alte judeţe se înregistrează foarte multe demisii, mai ales din PSD, astfel încât nu exclude posibilitatea ca şi în Bihor să se întâmple la fel.