PDL convoacă Colegiul Director pe 30 ianuarie

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a anunţat, ieri, că în şedinţa BPN s-a stabilit constituirea unei comisii pentru Statut, formată din 17 persoane, componenţa acesteia urmând a se stabili la Colegiul Director al partidului care va avea loc pe 30 ianuarie, la Braşov. Flutur a precizat că această comisie va lucra la componenta organizaţională şi cea doctrinară, în contextul alegerilor interne din partid. "Vom discuta la sfârşitul lunii elemente legate de componenţa acestei comisii", a mai spus Flutur menţionând că din comisie vor face parte Emil Boc, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Valeriu Stoica, Roberta Anastase, Radu Berceanu şi Florin Funzăverde. În plus, s-a stabilit ca din comisie să facă parte şi trei reprezentanţi din Senat, trei din Camera Deputaţilor, doi europarlamenatari PDL, un reprezentant al primarilor şi un reprezentant al Consiliului Judeţean.

 

 

S-a stabilit delegaţia PDL la şedinţele cu UDMR

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a anunţat, ieri, că Biroul Permanent Naţional a validat componenţa delegaţiei PDL care va participa săptămânal la şedinţele cu UDMR, cinci membri fiind din conducerea partidului, respectiv Emil Boc, Adriean Videanu, Theodor Stolojan, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur şi doi reprezentanţi din teritoriu, Gheorghe Falcă (primarul din Arad) şi Mircea Hava (primarul din Alba Iulia), reprezentând organzaţiile cu cele mai bune rezultate la ultimele patru scrutinuri. Pe lângă cei şapte membri, din delegaţie vor face parte şi şase membri supleanţi, reprezentând judeţele Timiş, Tulcea, Dâmboviţa, Neamţ, Bistriţa Năsăud şi Sectorul 3 al Capitalei. Potrivit lui Flutur, prezenţa acestor membri în delegaţia PDL s-a stabilit conform ordinii acestor judeţe în clasamentul cu cele mai bune rezultate obţinute la alegerile locale, parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale.

 

 

 

CEx al PSD, pe 25 ianuarie

Conducerea PSD a decis, ieri, ca în 25 ianuarie să se desfăşoare şedinţa Comitetului Executiv al partidului, în care să fie discutate teme de interes în perspectiva Congresului, fără însă a fi luate şi decizii, a anunţat purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, la finalul BPN. Conform acestuia, este vorba despre proiecte de redefinire ideologică a partidului ca unică formaţiune de stânga şi o ofertă politică, precum şi despre unele posibile modificări la Statut. El a precizat că temele ideologice şi politice, precum şi eventualele modificări la Statut vor fi dezbătute la Consiliul Naţional, care ar urma să aibă loc în perioada 7-12 februarie, urmând ca deciziile asupra proiectelor ideologice şi ale modificărilor care vor fi aduse Statutului să fie luate abia la Congres.

 

 

Parlamentarii PSD vor preşedinte executiv

Unii parlamentari ai PSD susţin reintroducerea în Statutul partidului a funcţiei de preşedinte executiv al PSD. Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu a declarat susţine reintroducerea funcţiei de preşedinte executiv al PSD, dar va discuta acest subiect cu organizaţia de tineret a partidului. Vicepreşedintele PSD Rodica Nassar a arătat că propunerea va fi analizată de conducerea partidului. "Cred că a fost o greşeală când s-a desfiinţat această funcţie. Cu cât puterea este pe umerii mai multor persoane, cu atât este mai bine pentru democraţie", a declarat deputatul PSD Ioan Munteanu. El a spus că la nivelul organizaţiilor judeţene lucrurile mergeau mai bine, atunci când exista funcţia de preşedinte executiv al PSD. Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, ieri, că susţine reintroducerea funcţiei de preşedinte executiv în viitorul Statut, opinând că aceasta a fost eliminată din considerente ce ţineau de persoana sa, dar acum este necesară asumarea de responsabilităţi de cât mai mulţi social-democraţi.