PDL şi-a desemnat ministeriabilii
Propunerile de miniştri PDL au fost supuse, ieri, votului celor 66 de membri ai Colegiului Director, care i-au creditat astfel pe Vasile Blaga pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor, pe Adriean Videanu la
Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri, pe Radu Berceanu pentru Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii,  pe Elena Udrea la Ministerul Dezvoltării regionale şi Turismului, pe Gabriel Sandu pentru Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii informaţionale, pe  Cătălin Croitoru la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Inovării, Tineretului şi Sportului, în timp ce la Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării rurale a fost votat Orest Onofrei iar la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei sociale, Mihai Şeitan.

Cseke Attila, propus de UDMR la Ministerul Sănătăţii
Senatorul UDMR de Bihor, Cseke Attila, a declarat, ieri, că a fost propus de conducerea Uniunii pentru funcţia de ministru al Sănătăţii şi că a acceptat această propunere. "Pot să vă declar oficial că am fost propus de conducerea UDMR ca ministru al Sănătăţii şi că am acceptat această propunere", a declarat Cseke. Senatorul UDMR de Bihor, Cseke Attila, a afirmat că, în opinia sa, azi va fi cunoscută componenţa echipei guvernamentale şi că audierile în comisiile de specialitate ale Parlamentului ar putea începe marţea viitoare. Viitorul Executiv cuprinde 15 portofolii, plus premierul, UDMR având trei portofolii - Sănătate, Cultură şi Mediu, precum şi funcţia de vicepremier. Potrivit unor surse politice, se vehiculează numele lui Laszlo Borbely la Mediu, şi al lui Kelemen Hunor la Cultură, în timp ce Marko Bela ar urma să ocupe funcţia de vicepremier.


PSD nu va vota guvernul Boc
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, că membrii Comitetului Executiv Naţional au votat pentru asumarea statutului de partid de opoziţie şi a precizat că parlamentarii social-democraţi vor vota împotriva guvernului Emil Boc în Parlament. Geoană a spus că parlamentarii social-democraţi vor vota şi împotriva miniştrilor propuşi de premierul desemnat, Emil Boc. "PSD nu va susţine sub nicio formă regimul Băsescu-Boc şi va vota împotriva guvernul Boc, al cărui singur fundament este capriciul domnului Băsescu şi intenţia de a perpetua pe scena politică românească figuri de politicieni care sunt deja extrem de compromişi", a afirmat el. Geoană a precizat că PSD va amenda proiectul de buget de stat pe 2010 astfel încât resursele bugetare să fie alocate transparent.


Dacian Cioloş, audiat în PE pe 15 ianuarie
Dacian Cioloş, comisarul european desemnat al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, va fi audiat în Parlamentul European pe 15 ianuarie, între orele 9.00 - 12.00 (10.00 - 13.00, ora României), în cadrul Comisiei pentru Agricultură a Legislativului UE. La sfârşitul lunii noiembrie, preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a anunţat lista comisarilor desemnaţi pentru a face parte din viitoarea Comisie Europeană, din partea României fiind anunţat Dacian Cioloş pentru portofoliul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Votul în plenul PE pentru învestirea noii Comisii Europene este programat la 26 ianuarie 2010. Dacă va fi aprobată, noua Comisie îşi va începe mandatul în februarie.