Klaus(trofobia) nu deschide România
Deputatul PD-L Octavian Bot consideră că recurgerea la soluţia Iohannis este o dovadă a incapacităţii clasei politice. "Prin grija PSD, PNL şi a UDMR, românii au aflat că salvatorul naţiunii este primarul Sibiului, Klaus Iohannis. De câteva zile, urmărim un film de o regie îndoielnică, cu Klaus Iohannis plimbat ca sfintele moaşte prin Bucureşti", a precizat Bot într-o declaraţie politică susţinută în Parlament. Acesta a adăugat că două partide, PSD şi PNL, acompaniate de UDMR, aliate de conjunctură împotriva preşedintelui Traian Băsescu, încearcă să-şi ascundă această intenţie prin invocarea interesului naţional.

Program prelungit la frontiere
Senatorul UDMR Attila Cseke a adresat o interpelare ministrului interimar al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, cu privire la funcţionarea punctelor de trecere a frontierei de stat de la Valea lui Mihai - Nyírábrány (Republica Ungară) şi Săcueni - Létavértes (Republica Ungară). Potrivit lui Cseke, Ministerul Administraţiei şi Internelor ar trebui să facă demersuri pentru prelungirea orelor de funcţionare sau ridicarea limitelor de tonaj aplicate în prezent la unele dintre aceste puncte de trecere a frontierei.


Hunor şi-a lansat campania la... Nagyvarad
Candidatul UDMR la alegerile prezidenţiale, Kelemen Hunor, şi-a lansat candidatura luni seară, la Arena "Antonio Alexe" din Oradea, în prezenţa a peste 5.000 de membri şi simpatizanţi ai UDMR din judeţele Bihor, Satu Mare, Maramureş, Cluj, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Arad, Timiş, Hunedoara şi Caraş Severin. "Înainte, veneam la Oradea ca să fiu mai aproape de Budapesta. Acum am venit la Oradea să vedem mai bine Bucureştiul şi să vedem ce se va întâmpla în curând acolo. Iar primul lucru pe care îl văd este Palatul Victoria, unde premier este Klaus Iohannis, un neamţ, apoi mă uit la Cotroceni ca să văd un preşedinte ungur, Kelemen Hunor. Aşa-i că e un vis frumos? Dar uite, visul cu un prim-ministru neamţ se apropie de realitate", a declarat liderul UDMR, Marko Bela. La rândul său, Kelemen Hunor a precizat: "Vrem să ne păstrăm identitatea naţională, ştim de ce instituţii avem nevoie, dorim autonomie culturală. Vrem ca în Ardeal limba maghiară să aibă aceleaşi drepturi cu limba română. Vrem o ţară care nu elimină, ci integrează, o ţară în care fiecare ungur să se simtă acasă".